Kırıkkale’de sera üretimine destek sağlanıyor

Kırıkkale’de sera üretimine destek sağlanıyor
 İnternet Editörü
Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş, Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve Teknik personeller ile birlikte sera üretimi yapan üreticiler ile düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

SU İMKANI AVANTAJI SAĞLIYOR

Toplantıda, Kırıkkale’de seracılığın yaygınlaştırılması için planlanan projeler hakkında görüş alışverişinde bulundular. Tüm üreticilerin bir araya getirileceği bir birlik ya da kooperatif kurulması üzerinde çalışmalar yapıldığı belirtildi. İl Müdürü Ateş, Kırıkkale’nin konumu, pazara yakınlığı ve diğer illere nazaran su imkanının avantajlarını değerlendirmemiz gerektiğini söyledi.

il2.jpg

KÖYLÜ PAZARI İLE ÜRÜN SATIŞLARI YAPILACAK

Kurulacak birlik ve İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulacak bir ekip ile sera üreticilerinin fide temininden başlayarak üretimin her aşamasında takipte olacaklarını, hasat edilen ürünlerin pazarlanmasına kadar geçen tüm süreçte birlikte hareket edeceklerini dile getirdi. Ayrıca kurulacak köylü pazarı ile ürün satışlarının birinci elden yapılacağını, üye ve sera sayısının artması ile endüstriyel üretime geçilerek yeni yapılacak soğuk hava deposu ile ürünü tek elden büyük pazarlara sunulacağını söyledi. Toplantı sonunda katılımcılara İyi Tarım Uygulamaları Sertifikası ile Bitki Koruma Ürünü Uygulama Belgeleri verildi.

Bu haber toplam 737 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.