Kırıkkale’de şehitler dualarla anıldı

Kırıkkale’de şehitler dualarla anıldı
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, Kırıkkale'de anlamlı bir program düzenlendi. Kentteki etkinlikler, şehitlik ziyareti ve Nur Camisinde gerçekleştirilen programla başladı.

15 TEMMUZ ANI DEFTERİ'Nİ İMZALADI

Programda Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okunarak, 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitler ve gaziler için dualar edildi. Duygusal anların yaşandığı programa, Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Mehmet Ali Durmuş ile protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Mehmet Makas ve beraberindekiler, camideki programın ardından kent meydanındaki 15 Temmuz Anı Defteri'ni imzaladı.

hhyt.jpg

MİLLETİN İRADESİ HER ŞEYDEN ÜSTÜN

Vali Makas, anı defterindeki mesajında, "Bugün hain darbe girişimine karşı kahramanca direnişimizin ve demokrasiye olan bağlılığımızın sembolü olan 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nü kutluyoruz. O gece hainler milletimizin iradesini kırmak için tankları sokaklara döktüler. Fakat azim ve cesaretle karşılarında dimdik durduk. 251 şehidimiz ve binlerce yaralımızın acısını kalbimizde yaşıyoruz. 15 Temmuz bize milletin iradesinin her şeyden üstün olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu milletin bağımsızlığına ve demokrasiye olan bağlılığı asla yıkılmaz.”

yutj.jpg

CUMHURİYETİ İLELEBET VE PAYİDAR KALACAKTIR

Milletimizin birlik ve beraberlik içinde daha güçlü bir Türkiye inşa etmesi dileğiyle.

Türkiye Cumhuriyeti ilelebet ve payidar kalacaktır. Bu vesileyle tüm aziz şehitlerimiz ve vefat eden gazilerimize rahmetle, minnetle anıyoruz. Hayatta kalan kahraman gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz." ifadelerini kullandı. 15 Temmuz ruhu kent genelinde çeşitli etkinlikler ve konuşmalarla yaşatılmaya devam edecek.

Bu haber toplam 171 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.