Kırıkkale’de Gaziler Günü için anlamlı tören

Kırıkkale’de Gaziler Günü için anlamlı tören
Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği etkinlikte, gazilerin vatan için yaptıkları fedakarlıklar unutulmadı.

YÜRÜYÜŞ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Belediyesi, şehit ve gazi dernekleri tarafından Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği etkinlikte, gazilerin vatan için yaptıkları fedakarlıklar unutulmadı. Vali Mehmet Makas, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Belediye Başkanı Ahmet Önal, protokol üyeleri, şehit yakınları ve gaziler ile öğrenciler, "Kahramanlarla Yürüyoruz" sloganıyla mehter takımı eşliğinde Kırıkkale Belediyesi önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

HEP BİRLİKTE DUALAR EDİLDİ

Buradaki törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Gazi Tayyip Çevik, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.
Kırıkkale Şehitliği'nde devam eden programda saygı atışı yapıldı, İstiklal Marşı okundu, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dua edildi. Şeref defterini imzalayan Vali Makas, daha sonra beraberindeki protokol üyeleriyle şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Programlara, protokol üyeleri, şehit yakınları ve gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

ŞANLI GÜNÜNÜ İDRAK EDİYORUZ

Vali Mehmet Makas; “Bugün, ecdadımızın bize emanet ettiği bu toprakları canları pahasına koruyan kahramanlarımızın, gazilerimizin şanlı gününü idrak ediyoruz. 19 Eylül Gaziler Günü, sadece bir tarih değil, aynı zamanda milletimizin birlik, beraberlik ve bağımsızlık mücadelesinin en güzel ifadesidir. Tarihin derinliklerine baktığımızda, bu toprakların her karışının şehit kanlarıyla sulandığını görürüz.”

kirikkalede-gaziler-gunu-icin-anlamli-toren2.jpg

DAHA ÇOK ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR

“Malazgirt'ten Çanakkale'ye, İstiklâl Harbi'nden günümüze kadar, aziz milletimiz, vatanını korumak için her türlü fedakârlığı göze almıştır. Gazilerimiz, bu fedakârlığın en somut örnekleridir. Onlar, sadece birer asker değil, aynı zamanda milletimizin değerlerine bağlı, imanlı ve kahraman evlatlarıdır. Bugün, gazilerimizi rahmet ve minnetle anarken, onların bize emanet ettiği bu vatanı korumak için daha çok çalışmamız gerektiğini unutmamalıyız.”

kirikkalede-gaziler-gunu-icin-anlamli-toren3.jpg

GÜÇ VE İLHAM KAYNAĞI OLACAKTIR

“Bizlere düşen görev, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek, ülkemizin geleceği için çalışmak ve ecdadımızın bize bıraktığı bu mirası gelecek nesillere daha güçlü bir şekilde aktarmaktır.Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz, milletimizin kalbinde daima yaşayacaklardır."

kirikkalede-gaziler-gunu-icin-anlamli-toren4.jpg

"Onların aziz hatıraları, bizlere güç ve ilham kaynağı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyorum.”

Bu haber toplam 134 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.