Kırıkkale’de birçerdöverlere sıkı takip

Kırıkkale’de birçerdöverlere sıkı takip
 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
Kırıkkale'de hububat alanında hasat sezonunun açılmasıyla birlikte il merkezi, ilçeler, kasabalar ve köylerde biçerdöver kontrolleri devam ediyor.

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş, çiftçilerin emeklerinin boşa gitmemesi amacıyla gerekli çalışmaları sergilediklerini dile getirdi. Kırıkkale'de hububat hasat sezonunun açılmasıyla birlikte il merkezi, ilçeler, kasabalar ve köylerde yoğun bir mesai başlatıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından biçerdöver kontrolleri aralıksız devam ediyor. Bu kontrollerin amacı, hasat sırasında oluşabilecek kazaları ve yangınları önlemek ve çiftçilerin emeklerinin boşa gitmemesini sağlamak. İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Hasat sezonu başladı ve biz de gerekli tedbirleri alıyoruz. Biçerdöver kontrollerimizle hem yangın riskini minimize ediyor hem de çiftçilerimizin emeklerinin boşa gitmemesini sağlıyoruz. Ekiplerimiz il merkezi, ilçeler, kasabalar ve köylerde gece gündüz demeden çalışıyorlar."

AKSAKLIK YAŞANMAMASI HEDEFLENİYOR

Ateş, ayrıca çiftçilere de bazı tavsiyelerde bulundu: “Biçerdöverlerinizin yangın söndürme ekipmanlarını kontrol edin ve eksikleri tamamlayın. Hasat sırasında dikkatli olun ve yangın çıkmasına neden olabilecek davranışlardan kaçının. Çevreyi temiz tutun ve yanıcı maddeleri tarlalardan uzaklaştırın. Biçerdöver kontrolleri ve Fatih Ateş'in açıklamaları, Kırıkkale'de hasat sezonunun güvenli ve verimli bir şekilde geçmesi için yürütülen çalışmaları gösteriyor. Bu sayede çiftçilerin emeklerinin boşa gitmesi önlenirken, tarladan sofraya uzanan süreçte de herhangi bir aksaklık yaşanmaması hedefleniyor.”

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.