Kılıçlar Köyü’nde geleneksel aşure birlikteliği

Kılıçlar Köyü’nde geleneksel aşure birlikteliği
Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesine bağlı Kılıçlar Köyü’nde, her yıl olduğu gibi bu yılda geleneksel aşure etkinliği düzenlendi. Birlik ve beraberliğin sergilendiği aşure etkinliğinde, hep birlikte dualar edildi.

HEP BİRLİKTE DUALAR EDİLDİ

Her yıl olduğu gibi bu yılda, Yahşihan İlçesine bağlı Kılıçlar Köyü’nde geleneksel aşure etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, Kırıkkale’nin uzaktan ve yakından tanıdığı birçok isim bir araya geldi. Birlik ve beraberliğin sergilendiği aşure etkinliğinde, hep birlikte dualar edildi. Muhtar Payar, etkinliğe katılan herkese teşekkür etti.

67a4d784-8ad7-459f-a216-fd941718993d.jpg

BERABERLİĞİN ÖNEMİ VURGULANDI

Etkinliğe Kırıkkale'nin uzaktan ve yakından tanınan birçok ismi katıldı. Köy sakinleri ve misafirler, hep birlikte aşure pişirmenin ve paylaşmanın keyfini yaşadılar. Birlik ve beraberliğin öneminin vurgulandığı etkinlikte, dualar da ihmal edilmedi. Kılıçlar Köyü Muhtarı Payar, etkinliğe katılan herkese teşekkürlerini sunarak bu geleneğin önemini vurguladı.

cb8928fd-ad20-467a-a497-31914225d499.jpg

GELECEN NESİLLERE AKTARILIYOR

Muhtar Payar, aşure etkinliğinin sadece bir yemek paylaşımı değil, aynı zamanda birlik ve beraberliğin de simgesi olduğunu ifade etti. Etkinlik, katılımcıların memnuniyeti ve coşkulu atmosferiyle sona erdi. Kılıçlar Köyü'nde geleneksel aşure etkinliği, gelecek nesillere de aktarılması gereken önemli bir kültür mirası olarak yaşatılmaya devam ediyor.

Bu haber toplam 260 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.