Keskin’e bal ormanı kurulacak

Keskin’e bal ormanı kurulacak
Kırıkkale’nin Keskin İlçesine Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ‘Bal Ormanı’ kurulacak. Organik bal üretimi ve ekonomiye değer alanında büyük katkılar sunacak.

İSTİŞARE TOPLANTILARI DÜZENLİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı birim ve kuruluşları arasındaki koordinasyonu sağlamak ve işbirliğini artırmak amacıyla, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün koordinasyonunda, Bakanlığa bağlı Devlet Su İşleri, Orman İşletme Müdürlüğü, Toprak Mahsulleri Ofisi, Doğa Koruma ve Milli Parklar, TKDK kurumlarının il düzeyindeki yöneticileri, her ay farklı bir birimin ev sahipliğinde bir araya gelerek istişare toplantıları düzenliyor.

GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİ SUNULUD

Eylül ayı toplantısı Orman İşletme Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleşti. Toplantıda, Orman İşletme Müdürü İrfan Ertekin, Keskin İlçesi Yenice Mahallesi’nde kurulumu devam eden bal ormanı hakkında bilgi verdi. Akasya, mahlep, sofora, badem, lavanta ve kekik gibi çiçekli türlerin ekim ve dikiminin yapılacağını, ayrıca arılık platformları, çeşme ve sulukların yapılacağını belirtti. İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş ise planlı üretim ve yeni destekleme modelleri hakkında kurum amirlerine bilgiler verdi. Toplantı kurum amirlerinin görüş ve önerilerini sunması ile sona erdi.

Bu haber toplam 273 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.