Keskin'de yeni sondaj suyu bağlandı

Keskin'de yeni sondaj suyu bağlandı
Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde su sorunu tarih oluyor. Uzun uğraşlar sonucunda sondaj sonucunda bulunan yeni su, ilçe deposuna bağlandı.

KESKİN İÇİN SÖZÜMÜZÜ TUTTUK

Keskin Belediye Başkanı Ekmel Cönger, ilçede susuzluk problemini ortadan kaldıracak önemli bir çalışmaya imza attı. Başkan Cönger, vatandaş odaklı çalışmaların artarak devam ettiklerini dile getirdi. Cönger, “Yeni açılan sondaj 100 metre derinliğinde vurulmuştur ve 25 lt/sn vermektedir. Keskin şuan da 50sn/lt kullanmaktadır. Pompa bağlantılarımızda depomuza şuan 20 lt/sn akıyoruz ve yaklaşık yüzde 40 oranında suyumuzu karşılayacaktır. Diğer sondaj ve su aramalarımız devam etmektedir. İnşallah Keskin’imizi söz verdiğimiz gibi susuzluktan kurtaracağız” dedi.

SONDAJ 25 LİTRE/SANİYE KAPASİTEYE SAHİP

Keskin'de Yeni Sondaj Suyu Bağlandı: Susuzluk Sorununa Kalıcı Çözüm Geliyor!

Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde uzun yıllardır devam eden su sorunu, Belediye Başkanı Ekmel Cönger'in önderliğinde yapılan çalışmalarla çözüme kavuşuyor. Son yapılan sondaj çalışmaları sonucunda bulunan yeni su kaynağı, ilçe deposuna bağlandı ve Keskin'in su ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayacak. 100 metre derinliğe sahip yeni sondaj çalışması, 25 litre/saniye su verme kapasitesine sahip. Bu sayede Keskin'in şu anki 50 litre/saniyelik su ihtiyacının %40'ı karşılanmış olacak.

su-2.jpg

KESKİN'İN SUSUZLUK SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Belediye Başkanı Ekmel Cönger, bu önemli gelişmeyle ilgili yaptığı açıklamada, "Keskin'de susuzluk problemini ortadan kaldıracak önemli bir çalışmaya imza attık. Vatandaş odaklı çalışmalarımız artarak devam ediyor. Diğer sondaj ve su aramalarımız da devam etmektedir. İnşallah Keskin'imizi söz verdiğimiz gibi susuzluktan kurtaracağız" dedi. Keskinliler, yeni sondaj çalışması ve bu sayede su sorununun çözülmesine yönelik yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Vatandaşlar, uzun yıllardır yaşadıkları su sorununun çözülmesinin kendileri için büyük bir rahatlama olduğunu ifade ettiler

Bu haber toplam 282 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.