İslami Değerler Külliyesi’ne 1375 yıllık Kur’an hediyesi

İslami Değerler Külliyesi’ne 1375 yıllık Kur’an hediyesi
Hz. Osman'ın şehit edilirken okuduğu ve üzerine kanının sıçradığı Kur'an-ı Kerim'in bire bir benzeri Kırıkkale'de gösterime sunuluyor. Külliye'ye özel bir Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

KAN DAMLANAN KUR'AN

İslam tarihi için çok özel bir kur'an-ı Kerim külliyede sergilenecek. Aslı İstanbul Topkapı Müzesi'nde olan Kur'an-ı Kerim'in bire bir aynısı itinalı bir çalışma ile hayata geçirilerek sınırlı sayıda basıldı. Kırıkkale İslami Değerler Külliyesi İslam dünyası için büyük öneme sahip olan Hz. Osman'ın öldürülürken okuduğu ve üzerine kanının sıçradığı Kur'an-ı Kerim'in bire bir benzerini Kırıkkale'de gösterime sunuyor. Kırıkkale İslami Değerler Külliyesi Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Akyön kutsal emanetleri İrcica Başkanı Eski Endonezya ve İran Büyükelçiliği yapmış Prof. Dr. Mahmud Erol KILIÇ tan teslim aldı.

CÖMERTLİĞİ DİLLERE DESTANDIR

Akkyön, “Hz. Osman bin Affan (Allah ondan razı olsun) (d. 576/579 - ö. 17 Haziran 656), Hulefâ-yi Râşidîn'den üçüncüsü, İslam Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa’nın “Zinnureyn “ lakaplı damadı, cennetle müjdelenmiş sahâbelerinden birisidir. 644 yılından 656'daki öldürülmesine kadar, 12 yıl boyunca halifelik yapmıştır; Hulefâ-yi Râşidîn'den en uzun süre halifelik yapan odur. Haya ve edeb incisidir. Cömertliği dillere destandır.”

İRCİCA YAYINLARI OLARAK TEMİN EDİLMİŞTİR

“Hz. Osman'ın kendi eliyle yazdığı Kur'anı Mushafı Hz. Osman diye anılır. Hz. Osman bin Affan'a suikastı sırasında okumakta olduğu Kur'an nüshasının bu olduğu rivayet edilir. Rivayet olunur ki, Suikastı sırasında Halife Hz. Osman'ın kanının, okumakta olduğu Kur'an sayfasına sıçradığı “feseyekfike humullah “ ayeti üzerine kanı düşmüştür. El yazması eski Kur'an nüshası “Hz. Osman'ın Kur'anı” olduğu kabul edilmiştir. Hz. Osman’ın Mushafı Şerifi Kırıkkale İslami Değerler Külliyesinde Mekke Panoramik tarihi resmi ve 25 adet İslam İşbirliği Teşkilatı İslam Tarih Sanat Kültür Araştırma Merkezi - İRCİCA yayınları olarak temin edilmiştir.”

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

“Kırıkkale İslami değerler Külliyesi yönetim kurulu başkanı eski Cidde Basın Ataşesi Bahattin Akyön İrcica Başkanı Eski Endonezya ve İran Büyükelçiliği yapmış Prof. Dr. Mahmud Erol KILIÇ tan teslim aldı Ebû Saîd el-Hudrî (r.a) şöyle buyurur: “Mısırlılar Hz. Osman’ın odasına girdiğinde Mushaf onun önündeydi. Göğsünün üzerine vurduklarında kan: “Onlara karşı Allah sana yeter. O işitendir, bilendir.”[1] âyet-i kerîmesinin üzerine aktı. (Beyhakî, Şuab, II, 409/2226)[2] Hz. Osman’ın (r.a.) vefâtından bir sene sonra Amre bint-i Kays, mü’minlerin annesi Hz. Âişe (r.a) ile birlikte Mekke-i Mükerreme’ye doğru bir yolculuğa çıkmışlardı. Çıkmadan evvel Medîne-i Münevvere’de Hz. Osman’ın (r.a.) şehît edilirken okumakta olduğu Kur’ân-ı Kerîm’i gördüler. Odasında duruyordu.”

Bu haber toplam 640 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.