GÜRHAN, hedefi 12’den vurdu

Makine ve Kimya Endüstrisi A.Ş. (MKE A.Ş.) tarafından hibrit tahrik sistemi ve milli yazılımlar ile donatılan T-155 K/M E-FIRTINA obüsü GÜRHAN atışlı testleri başarıyla tamamladı.

EFES TATBİKATINDA TAM NOT ALDI

Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde uzun yıllardır görev yapan ve kara unsurlarının vurucu gücünü oluşturan Fırtına obüsleri, MKE A.Ş. ve Anzatsan Mühendislik A.Ş. tarafından yürütülen çalışma sonrası hibrit güç grubu ile donatılarak EFES 2024 tatbikatında görücüye çıkmıştı. Dizel güç grubundan hibrit güç grubuna dönüşümü sonrası tasarım doğrulama testlerini başarıyla tamamlayan GÜRHAN, Konya Karapınar’da gerçekleştirilen çalışma ve atış senaryolarında yüksek basınç ve maksimum menzil test atışlarını da başarıyla tamamladı.

gurhan-hedefi-12den-vurdu-2-001.jpg

DİZELDEN HİBRİTE DÖNÜŞTÜ

Motor transmisyon sorunları nedeniyle yurt dışına bağımlı olduğumuz 155 mm Fırtına obüsü tamamlanan çalışma ile yerli ve milli güç grubunun yanında yazılım ve mekanik sistemler ile geliştirilerek ihracata hazır hale getirildi. MKE öz kaynakları ile başlatılan, tasarım doğrulama ve atışlı test faaliyetlerini başarıyla tamamlayan E-FIRTINA GÜRHAN, tahrik sisteminin dizelden hibrite dönüşmesi sonrası sağlanan avantajlar ile silah sistemine ait teknik özellikler şu şekilde sıralanıyor; Yakıt tüketiminin düşük olması. Bakım maliyetinin düşük olması, ekonomik ömrünün uzun olması.”

gurhan-hedefi-12den-vurdu-4.jpg

LOJİSTİK ZORLUKLARI ORTADAN KALDIRIYOR

“Bakım idame aralığının uzun olması, bakım süresinin kısa olması, Motor değişim süresinin kısa olması, Transmisyon değişim süresinin kısa olması. Yedek parça yatırımının ekonomik olması, İşletme maliyetinin ekonomik olması, Hızlı ve çevik olması, yüksek enerjiye sahip olması, Lojistik zorlukları önemli oranda azaltması. Paletli araçların manevra ve çeviklik hususundaki zayıflıklarını ortadan kaldırması, Standardizasyon, can güvenliği, sürdürülebilirlik, caydırıcılık özelliklerine sahip olması. Kullanımının dizelden daha kolay, sürücü eğitiminin daha kısa olması. Ses çıkarmaması ve termal iz bırakmaması nedeni ile ısı güdümlü roketler ile vurulma ihtimalinin dizel araçlara nispeten daha az olması.”

gurhan-hedefi-12den-vurdu-3-001.jpg

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.