Diyanet’ten esnafa mobbing!

Diyanet’ten esnafa mobbing!
Kırıkkale şehir merkezinde Nur Camii ve Külliyesi altında bulunan, uzun zamandır Aybimaş’ın yönetimini yürüttüğü alışveriş merkezinde yönetim el değiştirdi.

Aybimaş’ın yönetimi bırakmasıyla birlikte görevi devralan Diyanet İşleri Başkanlığı, AVM içerisinde yer alan esnafa mobbing uyguladığı ortaya çıktı.

ESNAFLAR ADETA ÇİLEDEN ÇIKTI

Yıllardır Nur Camii ve Külliyesi altında Kırıkkale halkına hizmet veren, ilk kurulduğu dönemlerde Altunbilekler olan sonrasında ise Kırıkkale’nin öncü firması Aybimaş’ın yönetimine geçen alışveriş merkezi el değiştirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı’na ait alışveriş merkezinde zorunlu şekilde yönetimi bırakma kararı alan Aybimaş’tan sonra burada faaliyet gösteren esnaflar sıkıntılı günler yaşamaya başladı.

diyanetten-esnafa-mobbing2.jpg

YÖNETİMDEN FAHİŞ KİRA ARTIŞI

Alışveriş merkezi içerisinde yer alan onlarca esnaf, Diyanet İşleri Başkanlığı yönetiminin kendilerine yönelik çeşitli mobbing uyguladığı iddiasında bulundu. Yeni yönetimin bazı esnaflar arasında yer değişikliği yapmak istediği, bazı esnafların sattığı ürünlere dahi karıştığı iddiası esnafları adeta çileden çıkarttı. Daha önceden Aybimaş yönetimiyle sözleşmeleri bulunan esnaflar, yönetimin el değiştirmesiyle birlikte yeni imzalanacak sözleşmede kira artışlarının da fahiş şekilde yükseltildiğini belirttiler.

ESNAFLAR YETKİLİLERE SESLENDİ

Yetkililere seslerini duyurmaya çalışan alışveriş merkezi esnafları, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu tarz girişimde bulunmasını üzüntüyle karşıladıklarını vurguluyor. Alışveriş merkezi içerisinde hem istihdama hem de ekonomiye katkı sağladıklarını dile getiren esnaflar, “Yeni yönetim bizlere adeta mobbing uyguluyor. Hangi ürünü satacağımıza ve dükkan yerlerimizin değişimine kadar karar veriyorlar. Yetkililere sesleniyoruz. Lütfen sesimizi duysunlar bu duruma bir çözüm istiyoruz” dediler.


Bu haber toplam 2237 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum