Delice’de karpuz hasadı başladı

Delice’de karpuz hasadı başladı
Kırıkkale'nin karpuz, kavun ve üzümüyle meşhur ilçesi Delice'de hasat mevsimi tüm hızıyla başladı.

BEREKETLİ BİR SEZON BEKLENİYOR

Çiftçiler, sabahın erken saatlerinde tarlalarına giderek yıl boyunca emek verdikleri karpuzları topladı. Hasat edilen karpuzlar, tazelikleri ve lezzetleriyle dikkat çekerek tezgahlarda yerini aldı. Bu yıl karpuz üretiminde verimin yüksek olduğu belirtiliyor. Üreticiler, rekoltenin oldukça tatmin edici olduğunu ve fiyatların da uygun olduğunu ifade ediyor.

karpuz-jpg3.jpg

KARPUZ ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Karpuz alırken bazı noktalara dikkat ederek lezzetli ve sağlıklı karpuzlar seçebilirsiniz. Bunlardan bazıları şunlardır: Görüntü: Karpuzun kabuğu pürüzsüz ve parlak olmalı, lekeler veya çöküntüler olmamalıdır. Sap: Sap kurumuş ve kahverengi olmalı, yeşil ve canlı olmamalıdır. Ses: Karpuza hafifçe vurulduğunda tok bir ses çıkmalıdır. Ağırlık: Karpuz elinize alındığında ağırlığına göre iri görünmelidir.

karpuz-jpg2.jpg

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.