Çocukların geleceği için protokol

Çocukların geleceği için protokol
"Dünyada Çocuk: Çocukların Geleceğine İlişkin Kapsamlı Bir Bakış Açısı" temasıyla düzenlenen 2. Rektörler Konferansı kapsamında Kırıkkale Üniversitesi ile ABD Chicago Eyalet Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA OLDU

Paydaş üniversitelerin Rektör ve Rektör Yardımcıları ile akademik personelimizin katılımıyla gerçekleşen toplantıda Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan ve ABD Chicago Eyalet Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Sonja Feist tarafından protokole imza atıldı. Üniversitenin dünyanın farklı kıtalarında birçok üniversite ile somut çıktıları olan proje bazlı çalışmalar yaptığını belirten Rektörümüz, ABD Chicago Eyalet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sonja Feist’e teşekkür ederek protokolün her iki kurum adına faydalı olması temennisinde bulundu. Prof. Dr. Sonja Feist, kendilerine gösterilen misafirperverlik ve ortak çalışmaya verilen değer dolayısıyla Rektör Aslan’a teşekkürlerini sundu.

protokol2.jpg

FAALİYETLER YAPILMASI PLANLANIYOR

Eğitim-öğretim ve akademik alanda iş birliğini amaçlayan protokol kapsamında öğretim üyeleri ve öğrenciler için ortak eğitim ve araştırma programları, öğretim üyesi ve öğrenci değişimleri, yurtdışında eğitim, ortak araştırma programları, seminerler ve çalıştaylar, hizmet programları ve karşılıklı olarak kararlaştırılan faaliyetler yapılması planlanıyor. Bu kapsamda ilk olarak, taraflar, iki kurumun öğretim üyeleri ve öğrencileri için ortak eğitim ve araştırma programları geliştirmeyi amaçlıyor.

DİĞER FAALİYETLER YER ALIYOR

“Protokol kapsamında öğretim üyesi ve öğrenci değişimleri, yurt dışı eğitim programları, ortak araştırma projeleri, seminerler, atölye çalışmaları, hizmet programları ve karşılıklı olarak belirlenen diğer faaliyetler yer alıyor. Protokol, her iki tarafın iş birliği faaliyetlerine katılımı için mali destek sağlamaya ve bu desteğin yetkili onayına tabi olarak uygulanacak. Tüm faaliyetler, tarafların bütçe tahsisatlarına bağlı olarak gerçekleştirilecek.

Bu önemli iş birliği ile Üniversitemiz ve Chicago Eyalet Üniversitesinin eğitim alanında uluslararası düzeydeki ilişkilerinin güçlendirilmesi ve akademik potansiyellerini artırılması hedefleniyor.

Bu haber toplam 24 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.