Araç kullananlara müjde! Zorunluluk kalkıyor

Araç kullananlara müjde! Zorunluluk kalkıyor
Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de araç kullanan sürücüleri yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı.

E-DEVLET ÜZERİNDEN GÖRÜNTÜLEYEBİLECEK

2024 yılında trafik sigortasına ilişkin yapılan düzenlemelerle zorunlu trafik sigortasında kapsam değişiklikleri gerçekleştirildi. Artık milyonlarca vatandaş, trafik ve kasko sigortası kapsamında sigorta eksperi raporlarına erişmek için başvuru yapmak zorunda kalmayacak. Bu raporlar e-Devlet üzerinden temin edilebilecek. Şubat ayında yürürlüğe giren yeni araç sigortası düzenlemesi sonrasında, uygulamanın kapsamının daha sağlıklı hale getirilebilmesi için detaylar açıklandı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sigorta Eksperleri İcra Komitesi Başkanı Ahmet Nedim Erdem, sigortalı ve hak sahiplerinin trafik ve kasko sigortası kapsamında düzenlenen sigorta eksperi raporlarını e-Devlet üzerinden görüntüleyebileceğini belirtti.

arac-kullananlara-mujde-zorunluluk-kalkiyor.jpg

ZAMAN İÇİN HIZLI KOLAYLIK SAĞLANDI

Erdem, yaptığı yazılı açıklamada, daha önce sigortalı ve hak sahiplerinin e-Devlet üzerinden eksper atayabilmelerine yönelik uygulamanın devreye girdiğini hatırlatarak, yeni düzenlemenin bu uygulamanın devamı olduğunu bildirdi. "Sigortalı ve hak sahipleri, e-Devlet uygulaması üzerinden, trafik ve kasko sigortası kapsamında araçları için düzenlenen sigorta eksperi raporlarını görüntüleyebilmektedir. Bu uygulama, sigortalıların hak ve menfaatlerinin korunmasına hizmet edecek ve eksper ofislerindeki yoğunluğu azaltacaktır" dedi. Erdem, çalışmada emeği geçen Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi ve TÜRKSAT yetkililerine teşekkür etti.

RESMİ AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Emeklilerin otomobil alımlarında ÖTV indirimi alabilmesini sağlayan düzenleme için çalışmalar başladı. Engellilere uygulanan ÖTV muafiyetine benzer bir uygulamanın emekliler için de hazırlanması, otomotiv sektöründe büyük ilgi uyandırdı. Yeni düzenleme ile emeklilere, prim gün sayılarına göre yüzde 30 ile yüzde 50 arasında vergi indirimi yapılacak. Ancak, vergi indirimi yapılan araç modelleri sınırlandırılacak. Meclis tarafından onaylanması beklenen bu düzenleme, emeklilere araç alımlarında ÖTV muafiyeti imkanı sunacak. Bu uygulama ile emekliler, SGK prim gün sayılarına ve emekli maaşlarına bağlı olarak ÖTV indirimi alabilecek. İndirim oranları yüzde 30 ile yüzde 50 arasında değişecek ve 5400 prim günü gibi kriterlere göre belirlenecek. Yani, prim gün sayısı fazla olan emekli daha yüksek oranda vergi indirimi alacak. Detayları henüz açıklanmayan bu düzenleme için resmi açıklama bekleniyor.

Bu haber toplam 3514 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum