43 günlük grev sonrası gülen taraf işçiler oldu

43 günlük grev sonrası gülen taraf işçiler oldu
 Muhabir
Kırıkkale’den yüzlerce işçinin çalıştığı Çankırı’da bulunan tekerlek fabrikasında yaklaşık 43 gündür süren işçi grevi sonuçlandı. Sendika ile aynı masaya oturan fabrika, işçilerin yüzünü güldüren anlaşmayı imzaladı.

GREVDE ANLAŞMA SAĞLANDI

Sumitomo Rubber AKO ile Petrol-İş Sendikası arasında süren toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine başlayan grevde anlaşma sağlandı Sumitomo Rubber AKO Lastik Fabrikası’nda grevde olan işçiler için karar açıklandı. Sumitomo Rubber AKO ile Petrol-İş Sendikası arasında süren toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine başlayan grevde anlaşma sağlandı. Petrol İş Sendikası Genel Merkezinde dün saat 10:00’da başlayan görüşmeler bu sabah saat 06:00’da anlaşma ile tamamlandı. Saat 09:00 Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Süleyman Aküyüz ve Sumitomo Rubber AKO CEO’su Toshihiko Komatsu, taraflar adına anlaşma protokolünü imzaladı.

43-gunluk-grev-sonrasi-gulen-taraf-isciler-oldu-2.jpg

ADINI SENDİKAL TARİHE YAZDIRMIŞTIR

Şube Başkanı Halil İbrahim Topcu, açıklamalarda bulundu. Topcu, “Petrol-iş Sendikası Çankırı Şubesi ile Sumitomo Lastik Fabrikası arasında Grevle devam eden Toplu iş sözleşmesi Anlaşma sağlanarak Bagıtlanmıştır. Sendika ile Sumitomo arasında Ocak-24 Başından beri 5 aydır devam eden Toplu iş sözleşmesinde 29 Mayıs ta Üretimin durdurulması ile başlayan Grev uygulaması 43.Gününde Sendikanın Zaferi ile sonuçlanmıştır. Anadolu’nun Bozkırın da Emeğinin karşılığı için mücadele eden Petrol-iş Çankırı Şubesi üyeleri Devletin Teşvikleriyle desteklidigi 2700 kişilik bir Fabrikada üretimi ve Çarkları durdurarak, Müzakere ve Mücadelede öncü bir Sendika olduğunu, Çankırı Özelinde Anadoluya ve Tüm Türkiye işçi Sınıfına örnek olacak bir Grevle adını Sendikal tarihe yazdırmıştır.”

43-gunluk-grev-sonrasi-gulen-taraf-isciler-oldu-3.jpg

EMEKÇİLERİMİZİN DAİMA YANINDAYIZ

Petrol-iş Çankırı Şubesi Müzakereyle masada alamadığını, 43 Günlük Rekor bir Grevle Sahada Mücadele ederek, İlk 6 aylık dilim Rekor bir sözleşmeye imza atmıştır. Kazanan Sendika, Kazanan Yarenler, Kazanan Çankırı olmuştur, İşbarışı sağlanmıştır, Kazanan Endüstriyel ilişkiler olmuştur, Artık üretmek ve daha fazla kazanmak zamanıdır.” İfadelerini kullandı. Sözleşme detayları grev alanında tüm çalışanlara duyuruldu. Petrol-iş Sendikası Çankırı Şube Başkanı Halil İbrahim Topcu, "Çalışma 16:00-24:00 vardiyası ile çalışmaya başlayacaktır, o vardiyada bulunanlar normal servis saatinde duraklarda olsunlar." diye konuştu.

Bu haber toplam 443 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.