1375 yıllık Kur’an-ı Kerim, Kırıkkale’de

1375 yıllık Kur’an-ı Kerim, Kırıkkale’de
 İnternet Editörü
Hazreti Osman'ın şehit edilirken okuduğu ve üzerine kanının damladığı Kur'an-ı Kerim'in bire bir aynı kopyası bugün ziyarete açıldı. Özel Kur'an Kırıkkale Müftüsü Mustafa Topal ve Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı tarafından ziyarete açıldı.

ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR
Hazreti Osman'ın şehit edilirken okuduğu ve üzerine kanının damladığı Kur'an-ı Kerim'in bire bir aynı kopyası ziyarete açıldı. Kırıkkale İslami Değerler Külliyesi bünyesinde olan Siyeri Nebi ve Mushafı Şerif Müzesinde sergilenecek olan 1375 yıllık Kur'an'ı Kerim'in birebir kopyası olan özel Kur'an Cuma Namazı öncesi düzenlenen program ile Kırıkkale İl Müftüsü Mustafa Topal, Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Bahattin Akyön ve çok sayıda misafir tarafından yapılan duanın ardından yerine konuldu.

HEDİYE ETMESİ ÖNEMLİ BİR GÜZELLİK
İl Müftüsü Mustafa Topal “ Kuran bulunduğu topluma nurdur, berekettir, rahmettir.
Kırıkkale'de büyük ilgi uyandıran kan damlayan Kur'an-ı Kerim'in orijinalinin birebir aynısı olan baskısı hakkında İslami Değerler Külliyesi Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Akyön tarafından Kırıkkaleye getirilmesi ve halkın Kur'an'ı görmesi için Kırıkkaleye ve bu millete hediye etmesi çok büyük bir güzelliktir.”

BUYRUN GELİN 1375 YILLIK KURANI KERİMİ ZİYARET EDİN
Bahattin Akyön vatandaşları Kur'an-ı Kerim'i külliyede görmeye davet etti. Ve Mushafı şerifi Kırıkkaleye hediye ettiklerini söyledi. Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı “Hz. Osman'ın şehit edilirken okuduğu ve üzerine kanının sıçradığı Kur'an-ı Kerim'in bire bir orjinal baskısı Kırıkkale'de olduğunu öğrenmek bizleri mutlu etti. Bizde bu mutluluğa şahit olduk,dedi Külliye'ye özel bir Kuran olan 1375 yıllık Hz. Osman Mushafı Şerifin Bakara Süresi 137. Ayeti olan Hz. Osmanın kanının damladığı sayfa açık tutuluyor. Kur'an-ı Kerim Akyön ailesi tarafından Kırıkkaleye hediye edildi. 1375 yıllık Hz. Osman Mushafı Şerifin İslami Değerler Külliyesi Siyeri Nebi Müzesinde yerine dualar ile konulması duygulu anlara şahitlik etti

Bu haber toplam 33 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.