TOKİ’den güzel haber: 47 ilde gayrimenkul satılacak!

TOKİ’den güzel haber: 47 ilde gayrimenkul satılacak!
 İnternet Editörü
Türkiye’de değişen ekonomik koşullar ve artan hayat pahalılığı, konut sahibi olmayı birçok vatandaş için zorlaştırdı.

TOKİ 47 İLDE 369 GAYRİMENKULÜ SATIŞA ÇIKARIYOR

Özellikle ev sahibi olma hayali kuranlar, ödeme kolaylıklarına yönelik yeni düzenlemeler beklerken, gayrimenkul piyasasındaki gelişmeleri de yakından takip ediyor. Bu kapsamda, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan (TOKİ) ev ve işyeri almak isteyenler için sevindirici bir haber geldi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı TOKİ, 47 ilde toplam 369 gayrimenkulü açık artırma yoluyla satışa çıkaracağını duyurdu. Satışa sunulacak gayrimenkuller arasında sadece konutlar değil, aynı zamanda işyerleri de bulunuyor. Uygun fiyatlı gayrimenkul arayışında olan vatandaşlar, bu fırsatı değerlendirmek için tarihler konusunda sabırsızlıkla bekliyordu. Beklenen tarih nihayet belli oldu: 16-17 Ekim 2024.

tokiden-guzel-haber-47-ilde-gayrimenkul-satilacak2.jpg

AÇIK ARTIRMA NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?

TOKİ tarafından yapılan açıklamaya göre, açık artırma 16 ve 17 Ekim 2024 tarihlerinde saat 10:30’da gerçekleştirilecek. Açık artırma, Ankara’da Çukurambar Holiday Inn Otel’de ve İstanbul’da TOKİ Hizmet Binası’nda yapılacak. Ankara’da bulunamayan vatandaşlar ise internet üzerinden www.emlakmuzayede.com.tr adresi üzerinden teklif verebilecekler. Bu sayede, ev sahibi olmak isteyenler için daha geniş bir katılım imkânı sunuluyor.

tokiden-guzel-haber-47-ilde-gayrimenkul-satilacak3.jpg

ÖDEME SEÇENEKLERİ NELER?

TOKİ'nin düzenlediği açık artırma ile satışa çıkacak gayrimenkullerde vatandaşlara çeşitli ödeme kolaylıkları sağlanacak. Ödeme seçenekleri ise şu şekilde belirlendi: %15 peşinat ve 60 ay vade. %15 peşinat ve 12 ay vade. %25 peşinat ve 72 ay vade. Bu esnek ödeme planları, vatandaşların bütçelerine uygun şekilde ödeme yapmalarını mümkün kılarken, gayrimenkul sahibi olma fırsatını daha erişilebilir hale getiriyor.

Bu haber toplam 44 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi