Ramazan Ayında ilgi görmedi, talepler dip yaptı!
TEZGAHLARDA BEKLENEN OLMADI
11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı’nın gelmesiyle birlikte balık tezgahlarında durgunluk yaşanıyor. İftar sofralarında balık menüsü dışında farklı alternatiflere yönelen vatandaşlar, Ramazan ayı öncesinde olduğu gibi balıklara ilgi göstermiyor. Kırıkkale’de balıkçılık yapan esnaf Emrah Karabudak, Ramazan ayının gelmesiyle beraber balığa olan talebin azaldığını söyledi. Çupra, levrek, mercan, sazan gibi bir çok balık çeşidinin yer aldığı tezgaha ilgi azaldı. Balık sezonun olmasına rağmen Ramazan ayının gelmesi ile birlikte tezgahlarda beklenen olmadı.
HAVA ŞARTLARININ ETKİSİ BÜYÜK
Geçen yıla oranla bu yıl satışların nerdeyse durma noktasına geldiğini belirten Karabudak, bu duruma hava şartlarının da büyük oranda etki ettiğini dile getirdi. “Normalde satışlarımız gayet iyiydi. Vatandaşlarımız balık sezonu olduğu için ilgi vardı. Ama Ramazan ayının gelmesi ile birlikte bizim satışlarımızda neredeyse durma noktasına geldi. Aslında şuan tam balık sezonu ama vatandaşlarımız oruçlu olduğu için iftar sofralarında balığı tercih etmiyor” şeklinde konuştu.
SAZAN MEVSİMİ AMA TALEP YOK
Yağlanma mevsimi olduğu için sazan balığının şu dönemde daha lezzetli olduğunu belirten Karabudak, şu ifadeleri kullandı: “Aslında bu ay tam sazan dönemi. Sazanın en lezzetli olduğu dönem ama Ramazan ayındayız işte o yüzden sazana da talep yok. Hamsi ve sazan türleri şu anda en çok tüketilen balıklar arasında yer alması lazım. Şu anda sazanın tam mevsimi ve bu mevsimde yağlanmaya başlıyor. Bu aylarda sazan türü daha lezzetli oluyor. Vatandaşlarımız iftar sofralarında balık tercih edebilirler” ifadesinde bulundu.
SULU YEMEKLER TERCİH EDİLİYOR
Kırıkkale’de iftar sofralarında genellikle sulu yemekler tercih edildiğini ifade eden Karabudak, “Halkımızda genel olarak iftar sofralarında sulu yemekler tercih ediliyor. Durum böyle olunca balığa talepte azalıyor. Nadir olarak balık satışı gerçekleştiriyoruz. Aslında vatandaşlarımız iftar sofralarında ana yemek olarak balık tercih edebilirler. Fırında yapılan balık hem hafif hem de doyurucu oluyor. Ama Kırıkkale’de iftar sofralarının kültürü sulu yemek olarak benimsenmiş. Durum böyle olunca da balığa olan ilgi azaldı” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.