Kırıkkale’de uygulanacak IPARD anlatıldı

Kırıkkale’de uygulanacak IPARD anlatıldı
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından uygulanan ve pek çok sektöre yönelik hibe desteği, vergi muafiyeti gibi avantajlar sağlayan IPARD III Hibe Programı’nın tüm detayları anlatıldı.

ÜYELER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

81 ilin tümünde uygulanarak 785 milyon Euro’luk hibe sağlanacak olan IPARD III Hibe Programı’nın anlatıldığı toplantıya GTO üyeleri yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, kalkınmanın bütüncül bir kavram olduğunu ve endüstriyel üretimin tek başına kalkınmanın aktörü olamayacağını belirterek, “Tarım, hayvancılık ve endüstriyel üretimin bütüncül bir şekilde ele alınması gerekiyor. Tarım ve hayvancılığın da sürdürülebilir bir şekilde devam edebilmesi için modern tarım tekniklerine geçiş ve verimlilik artırıcı önlemlerin alınması kaçınılmaz hale gelmiştir.

BU NOKTADA DEVREYE GİRİYOR

Kırsal kalkınma, sadece tarımsal üretimi artırmakla kalmaz, aynı zamanda kırsal bölgelerde yaşayan halkın yaşam standartlarını yükseltir ve ekonomik çeşitliliği destekler. Bu nedenle kırsal kalkınma, bölgesel ve ulusal kalkınma açısından büyük bir öneme sahiptir. IPARD III programı da işte tam bu noktada devreye giriyor” dedi. IPARD III Programı’nın kırsal kalkınma için sunduğu finansal desteklerle, sadece tarımın modernleşmesine ve verimliliğin artmasına değil, aynı zamanda kırsal kesimdeki yaşam kalitesinin iyileştirilmesine de büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Yıldırım, bu hibe programının kırsal kalkınmayı tarım, hayvancılık, kırsal turizm, zanaatkârlık, yenilenebilir enerji gibi çok yönlü ele aldığını söyledi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Bu haber toplam 241 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.