Kırıkkale'de kentsel dönüşümde kira desteği artırıldı!

Kırıkkale'de kentsel dönüşümde kira desteği artırıldı!
 Muhabir
Kırıkkale Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Kırıkkale’de uygulanacak kentsel dönüşümde 2024 yılı için kira yardım miktarını açıkladı.

Yeni miktarlar hakkında bilgiler veren İl Müdürü Uğur Atar “Deprem değil bina öldürmesin diyorsak, çözüm kentsel dönüşüm” diye konuştu.

KIRIKKALE’DE 3 BİN TL

Kentsel dönüşümü hızlandırmak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında il bazında kira destekleri arttırıldı. Artış oranlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kırıkkale Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Uğur Atar “Kentsel Dönüşüm yaptıran ev sahiplerine yapılan kira yardımı 3 bin TL oldu. 18 ay boyunca aylık 3 bin TL olmak üzere toplam da 54 bin TL kira yardımı hibe olarak ödenmeye devam edecek. Deprem değil bina öldürmesin diyorsak çözüm kentsel dönüşüm” diye konuştu.

kirikkalede-kentsel-donusumde-kira-destegi-artirildi2.png

DESTEK 18 AY BOYUNCA DEVAM EDİYOR

Riskli yapılarda 18 ay, riskli ve rezerv yapı alanlarında ise en fazla 48 ay kira yardımı veriliyor. Kentsel dönüşüm için, yapılan tespitler neticesinde Riskli olduğu tespit edilen yapılar, tespiti yapan kurum ve kuruluşlar tarafından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne veya yetki verilmesi halinde İdareye bildirilir. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri veya İdareler raporları inceler, raporlarda eksik veyahut yanlış hususların bulunması halinde raporlar ilgilisine iade edilir, diğer uygun bulunan tespitlere ilişkin şerh bildirimi ilgili tapu müdürlüğüne iletilir. Riskli yapı olarak tapu kütüğüne kaydedilen taşınmazların maliklerine, altmış günden az olmamak üzere süre verilerek riskli yapıların yıktırılması istenilir. Kentsel dönüşüm kira yardımını, iş yerinin bulunduğu, yaşadığı ya da kiracı olarak ikamet ettiği bina yetkili kurumlarca riskli yapı olarak tespit edilen herkes kentsel dönüşüm kira yardımı için başvuruda bulunabiliyor.

kirikkalede-kentsel-donusumde-kira-destegi-artirildi4.png

Bu haber toplam 250 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum