Kırıkkale zengin çıktı!

Kırıkkale zengin çıktı!
 İnternet Editörü
Kırıkkale, Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı verilere göre zengin iller arasında yer aldı. Altın ve para zengini olan Kırıkkale’nin bu parayı yatırım amacıyla yastık altı olarak beklettiği ortaya çıktı.

ZİRVEDEKİ ŞEHİRLER DİKKAT ÇEKTİ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye'nin en zengin illerini belirleyen Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYİH) verilerini açıkladı. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, ekonomik büyüklüğü ve gelişmişlik düzeyiyle öne çıkan şehirler sıralandı. İl bazında incelenen GSYİH raporu, ülkenin farklı bölgelerindeki ekonomik yapıyı ortaya koyarken, listenin zirvesinde yer alan şehirler dikkat çekti.

KIRIKKALE LİSTEDE YER ALDI

İç Anadolu Bölgesi’nin merkezinde yer alan Kırıkkale, Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı verilere göre zengin iller arasında yer aldı. Altın ve para zengini olan Kırıkkale’nin bu parayı yatırım amacıyla yastık altı olarak beklettiği ortaya çıktı. Listenin 2. sırasında yer alan İstanbul'u takip eden diğer zengin iller arasında ise Ankara ve Tekirdağ bulunuyor. Başkent Ankara, kamu sektörü ve hizmetler ağırlıklı ekonomisiyle dikkat çekerken, Tekirdağ da sanayi ve turizm şehri olma özelliğiyle üst sıralarda yer aldı.

İşte ilk 20 il sıralaması şöyle;

1-Kocaeli

2-İstanbul

3-Tekirdağ

4-Ankara

5-İzmir

6-Bilecik

7-Kırklareli

8-Yalova

9-Bursa

10-Antalya

11-Bolu

12-Muğla

13-Çanakkale

14-Eskişehir

15-Manisa

16-Kırıkkale

17-Artvin

18-Mersin

19-Zonguldak
20-Sakarya

Bu haber toplam 1193 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.