Üniversiteli öğrencilere görmem için sen varsın eğitimi

Üniversiteli öğrencilere görmem için sen varsın eğitimi
 İnternet Editörü
Engelliler Haftası dolayısıyla Keskin Meslek Yüksekokulu'nda görme engelli eğitimci yazar Bekir Akdeniz tarafından "Görmem İçin Sen Varsın" projesi kapsamında öğrencilere yönelik eğitim verildi.

UYGULAMALI EĞİTİM VERDİ

Seminerde, Akdeniz, görme engelli bireylerin yaşadığı zorlukları ve engellilere karşı nasıl davranılması gerektiğini anlattı. Ayrıca, öğrencilere baston kullanımı ve Braille alfabesi gibi konularda da uygulamalı eğitim verdi. Akdeniz, toplumda herkesin engellilere yardımcı olması gerektiğini dile getirdi.

universiteli-ogrencilere-gormem-icin-sen-varsin-egitimi-2.jpg

HEP BİRLİKTE FOTOĞRAF ÇEKTİRDİLER

Akdeniz, yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Gençlerimizle bir araya gelmemize vesile olan, başta okul müdürü Alper Gürer olmak üzere yurt müdürü Adnan Vural'a, genç yazar Havva Şermet'e ve gençlerimize gösterdikleri ilgi ve alaka için kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Elbette ki bedende engel olmaz, engel yürekler dedir ve zihinler dedir. İşte biz de yüreklerdeki engelliyi kaldırmak için mücadele veriyoruz. Unutmayalım ki herkes bir engelli adayıdır." Seminer, uygulamalı eğitimin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.