Üniversite-sanayi işbirliği

Üniversite-sanayi işbirliği
 İnternet Editörü
Kamu Üniversite Sanayi İş Birliği (KÜSİ) sanayi kurulu toplantısı Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan Başkanlığında yapıldı.

ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

KÜSİ (Kamu Üniversite Sanayi İş Birliği) Sanayi Kurulu Toplantısı Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan başkanlığında yapıldı. Üniversite Senato Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan, Prof. Dr. Erol Yılmaz ve Prof. Dr. Sedat Aktan, Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, KÜSİ İl Temsilcisi Prof. Dr. Recep Çalın, Teknopark Genel Müdürümüz Prof. Dr. Ömer Varışlı, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Aydın, KÜSİ Sanayi ve Akademik Kurul üyeleri ile sektör temsilcileri katıldı.

EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAK

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcımız ve Kırıkkale Teknopark Yönetim

Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Başalan, “Değerli sanayi temsilcileri ve değerli akademisyenlerimiz; Üniversitemiz ile kamu kurumları ve sanayi kuruluşları arasında iş birliği ve etkileşimin sağlanması, Üniversitemizin eğitim-öğretim, AR-GE faaliyetlerinin planlanması konusunda paydaş görüşlerinin alınması için oluşturulan KÜSİ Sanayi Kurulu Toplantısı'na hepiniz hoş geldiniz. Katılımınız için teşekkür ederim.” dedi.

kkku.jpg

MAKİNE VE LABORATUVAR İMKANLARI BELİRLENDİ

KÜSİ İl Temsilcisi ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Recep Çalın, “Biz 2018 yılı itibariyle Türkiye'de ilk olarak Üniversite-Sanayi İş Birliği kapsamında Sanayi Kurulu ve Akademisyen Kurulunu oluşturduk. Bu çalışmamız, YÖK'ün Trabzon'da düzenlediği bir toplantıda Türkiye'de ilk örnek olarak sunuldu. Sayın Rektör Hocamızın müsteşarlığı döneminde Kamu-Üniversite Sanayi İş Birliği Koordinatörlüğü şeklinde başlayan faaliyetler, Üniversitemizde de 2011-2012 yılından sonra devam etti. Biz bu arada hem Üniversitemizin hem de bölgemizdeki sanayi kuruluşlarının makine ve laboratuvar imkânlarını belirledik. Daha sonra da bu kurulu oluşturduk ve toplantılar gerçekleştirdik.”

AR-GE ÇALIŞMALARI MASAYA YATIRILDI

“Bu toplantılar kapsamında akademisyen arkadaşlarımızla sanayi kuruluşlarımızı bir araya getirdik. Projelerimizi, AR-GE çalışmalarımızı masaya yatırdık. Tabiri caizse akademisyenlerle sanayi kuruluşlarını evlendirdik. Problemlerden projeler oluşturuldu ve oluşturulan projelerde neticeye ulaştık. Sanayi kuruluşlarının ihtiyaçlarına binaen mevcut derslerimizde güncellemeler yapmaktayız. Teknokent ile protokol yapan işletmelerimize Teknokent’te bir AR-GE şubesi açtırarak Üniversitemizin havasını solumalarını sağlamış oluyoruz. Bu çalışmalarda bize destek olan başta Rektör Hocamız ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Ahmet Bey ile sanayi kuruluşları yetkililerine ve akademisyenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.