Tıp Fakültesi’nden akreditasyon başarısı

Tıp Fakültesi’nden akreditasyon başarısı
 Muhabir
Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) tarafından Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesine 2030 yılına kadar geçerli akreditasyon belgesi verildi.

BÜYÜK KATILIM SAĞLANDI

Mavi Salon’da yapılan Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni’ne Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yılmaz, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, TEPDAD Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Dilek Keskin, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Atike Tekeli Kunt, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Turgut Deniz, dekanlar, yüksekokul müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

tip-fakultesinden-akreditasyon-basarisi2.jpg

ULUSAL STANDARTLARI KARŞILIYOR

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Dilek Keskin, “1995 yılında kurulan ve 1997 yılında faaliyetlerine başlayan fakültemizde bu güne kadar toplam 1527 hekim mezun olmuştur ve halen 1065 öğrencimize eğitim verilmektedir. 112 öğretim üyemizle birlikte ülkemize donanımlı hekimler yetiştirmek için var gücümüzle elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Akreditasyon belgesini almak için Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu’na (UTEAK) yaptığımız başvuru ve Değerlendirme Kurulu'nun takdirleri doğrultusunda Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Programımızın ulusal standartları karşıladığı saptanmıştır.”

tip-fakultesinden-akreditasyon-basarisi4.jpg

TOPLUMLA ENTEGRE OLACAKLAR

“Akreditasyon Değerlendirme Kurulu’nun değerlendirmesi sonucunda güçlü yanlarımızın yanında geliştirmemiz gereken yanlarımızın olduğu da vurgulanmıştır. Fakültemiz için çok kıymetli olan bu ziyaret neticesinde önümüzdeki süreçte hayata geçirmemiz gereken konular üzerinde çalışmalara başladık. Bu yıl kurulan Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı bünyesinde öğrencilerimizi ilk dönemden itibaren toplumla entegre etmeyi, öğrencilerimizin hasta ve toplumun sağlık sorunları ile ilgilenmesine yönelik uygulamalara katılmalarını amaçlıyoruz. Gönüllülük Dersi ile sosyal sorumluluk projelerinin arttırılmasına yönelik çalışmaları arttırmayı hedefliyoruz.” dedi.

İÇERİĞİNİN VE ÖNEMİNİN FARKINDAYIZ

Akreditasyon çalışmalarına önem veren bir kurum olduğumuzu ifade eden Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, ''TEPDAD Başkanı değerli İskender Hocam, değerli mesai arkadaşlarım, idari personelimiz ve sevgili öğrencilerimiz; Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni’ne hepiniz hoş geldiniz. Göreve başladığım 2018 Eylül ayından beri Üniversitemizde akreditasyon çalışmalarına önem veriyoruz. Bu çalışmaları sizler ve ekip arkadaşlarınız da gördü ve bugün belge vermeyi takdir ettiniz. Hem Tıp Fakültemizde hem de Üniversitemizde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” “Dış gözle iyi ve geliştirilmesi gereken yönlerimizi görmemizi sağladığınız için ayrıca teşekkür ediyorum. Kıymetli mesai arkadaşlarım, akreditasyon çalışmaları işlerimizin nasıl yürüdüğünü dışarıdan görebilmek adına önemliydi. İnsan bazen içeriden eksiklerini yeterince iyi göremiyor. Tıp Fakültemizde öğrencilerimize en iyi eğitimi vermeye çalışıyoruz. Tıp Fakültemiz Hastanesi de bir hizmet birimi olarak sadece Kırıkkale’mize değil bölgedeki birçok şehre de hizmet vermektedir. Vatandaşlarımıza tam manasıyla iyi hizmet verebilme çabası içindeyiz. Bize takdim edeceğiniz akreditasyon belgesinin içeriğinin ve öneminin farkındayız. Tıp Fakültemizle ilgili hazırlamış olduğunuz değerlendirme formunu dikkatle okudum. O dosyanın içeriğine vakıf olduğum ölçüde eksiklerimizin farkında olurum. Tıp Fakültemizdeki güvenlik görevlilerinden tutun Dekanımıza ve Başhekimimize kadar herkese bu konuda bilgilendirmeyi birinci elden yapabilmem için bu gereklidir” dedi.

Bu haber toplam 50 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.