Öğrencilere sağlık eğitimi verildi

Öğrencilere sağlık eğitimi verildi
 İnternet Editörü
Kırıkkale Sağlık İl Müdürlüğü'ne bağlı Sağlıklı Hayat Merkezi Fizyoterapisti Burak Adır, 75. Yıl Ortaokulu öğrencilerine sağlık bilinci oluşturmak, sağlıklı uygulamalara dikkat çekmek ve fiziksel aktivitenin yararları konularında eğitim verdi.

STRESTEN UZAK DURMALI

Eğitimde, öğrencilere şu konularda bilgiler verildi: Sağlıklı beslenme: Sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemi, hangi besinlerin tüketilmesi gerektiği ve hangi besinlerden uzak durulması gerektiği. Düzenli egzersiz: Düzenli egzersizin faydaları, hangi tür egzersizlerin yapılması gerektiği ve egzersiz yaparken dikkat edilmesi gerekenler Stresten uzak durma: Stresin bedene ve ruha zararları, stresten uzak durmak için yapılabilecekler.

rencilere-saglik-egitimi-verildi-2.jpg

UYKU DÜZENİ ÖNEMLİ

Uyku düzeni: Yeterli ve kaliteli uykunun önemi, sağlıklı bir uyku düzeni oluşturmak için yapılabilecekler Kötü alışkanlıklardan uzak durma: Sigara, alkol ve uyuşturucu kullanımının zararları Eğitim, öğrencilerin soru-cevaplarıyla sona erdi.

SAĞLIKLI BİR YAŞAM TARZI

İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "10 Mayıs Dünya Hareket Et Günü'nü kutlamak ve öğrencilerimizi sağlıklı yaşam tarzı konusunda bilinçlendirmek için 75. Yıl Ortaokulu'nu ziyaret ettik. Fizyoterapist Burak Adır tarafından verilen eğitimde öğrencilerimize sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz, stresten uzak durma, uyku düzeni ve kötü alışkanlıklardan uzak durma gibi konularda bilgiler verildi. Öğrencilerimizin bu bilgileri günlük hayatlarında uygulamalarını ve sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemelerini umuyoruz."

Bu haber toplam 17 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.