Öğrenciler Türkçe sordu, vatandaş cevapladı
DİLİNİ KORUYAN, GELECEĞİNİ KORUR
Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Betül Tuncay rehberliğinde “Türkçemizin Doğru ve Etkili Kullanımı” Konulu sosyal sorumluluk etkinlik ve projesi çalışmaları yapıldı. Tuncay, “Amacımız Türkçemizi sevdirmek ve sözcüklerin yanlış kullanımlarını engellemek, öğrencilere ve topluma ulaşarak dilimizi sevdirmek ve dilimizle ilgili doğru bilgilendirmeler yapmak” dedi.
Tuncay, “Nasıl yazılır, nasıl yazılmaz?” ”Doğrusu Ne?” ”Türkçesi Varken” ”Bir Şapka Neler Değiştirir” panoları oluşturuldu.. Dil ile ilgili afişler hazırlanıp okul duvarlarına asıldı. Broşürler (Kitapçıklar), afişler(Asılar) yardımıyla halkın bilgilendirilmesi amaçlı sokak röportajları yapıldı. Proje öğrenciler ve Kırıkkale halkından büyük ilgi gördü” dedi.
TÜRK MİLLETİ DEMEK TÜRK DİLİ DEMEKTİR
Okul Müdürü Sami Yanık “Dil; bir toplumun sadece iletişimini sağlayan araç olmaktan ziyade, bir ulusun düşünme ve yorumlama zenginliğidir, bağımsızlığıdır. Kendi diline sahip çıkamayan ve onu yabancı dillerin etkisinden koruyamayan bir milletin; kültürüne ve değerlerine yabancı, geçmişi ile bağları kopuk bir nesille karşılaşması, o toplumun korkulu rüyası, aynı zamanda da kaçınılmaz gerçeğidir çünkü toplumları ayakta tutan temel unsurun teknolojik ve medeni gelişmelerin yanında manevi değerleri olduğu ve bunun da dille gelecek kuşaklara aktarıldığı bilinmektedir.”
MİLLETİMİZ İÇİN ÖNEM TAŞIYOR
“Milletimiz bu gerçeği bir an önce görmeli ve dilini, yabancı kültürlerin sömürüsünden korumalıdır. Atatürk: “… Türk milleti demek, Türk dili demektir. Türk dili, Türk milleti için kutsal bir hazinedir. Çünkü Türk milleti geçirdiği nihayetsiz felâketler içinde ahlâkını, ananelerini, hâtıralarını, menfaatlerini kısacası bugün kendi milliyetini yapan her şeyinin dili sayesinde muhafaza olunduğunu görüyor. Türk dili Türk milletinin kalbidir, zihnidir.” diyerek Türkçenin, milletimiz açısından önemini vurgulamıştır” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.