Kırıkkaleli Şeyda, badmintona özel ilgi duyuyor

Kırıkkaleli Şeyda, badmintona özel ilgi duyuyor
Kırıkkale'de yaşayan Afganistan uyruklu ortaokul öğrencisi Şeyda Momeni, okul bahçesinde karşılaştığı Millî Eğitim Müdürü Rıza Aydın ile arasında gülümseten diyaloglar yaşandı.

MÜFREDATA YÖNELİK BİLGİLER AKTARDI

Bir anda ilgileri üzerine çeken Şeyda, Kur'an kursu hocası olmak ve badminton spor dalında ilerlemeyi amaçlıyor. Millî Eğitim Müdürü Rıza Aydın, okulların eğitim öğretime başladığı 9 Eylül tarihinden itibaren, okul okul, köy köy ve ilçe ilçe ziyaretlerini sıkılaştırdı. Kısa sürede tüm ilçelere giderek ilçelerde çeşitli ziyaret ve temaslarının yanı sıra öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Aydın, toplantılar düzenleyerek eğitim öğretime dair yeni hedefler üzerinde değerlendirmelerde bulundu, yeni eğitim öğretim müfredatına yönelik bilgiler aktardı.

GÜLÜMSETEN DİYALOGLAR YAŞANDI

İşte o okul ziyaretlerinin biri de Yahşihan ilçesindeki Cumhuriyet Ortaokuluna oldu. Millî Eğitim Müdürü Aydın, Ortaokul öğrencisi Şeyda Momeni ile okul ziyaretinde tanıştı. Okul bahçesinde onlarca öğrencinin arasından Millî Eğitim Müdürü Aydın'ın geldiğini gören ve Aydın'a 'hoş geldiniz' diyen Şeyda, bir anda ilgi odağı oldu. Görüşmede ayak üstü kısa da olsa gülümseten diyaloglar yaşandı. Millî Eğitim Müdürü Aydın, Şeyda ile bir süre sohbet etti, derslerini ve bir isteğinin olup olmadığını sordu. Aydın, bir talebinin olması durumunda her zaman kendisine yardımcı olunacağını söyleyerek derslerinde başarılar diledi.

BAŞARILI OLMAYI AMAÇLIYOR

Ailesiyle birlikte 7 yıldır Türkiye'de yaşayan Şeyda Momeni, ortaokul eğitimine Yahşihan ilçesinde bulunan Cumhuriyet Ortaokulunda devam ediyor. Şeyda arkadaşlarıyla Cumhuriyet Ortaokulu 6-A sınıfında 2 yıldır eğitim görüyor. Derslere ilgisi ve gayretiyle, bilgi ve becerisini her geçen gün daha da artıran Şeyda, aslen Afganistanlı. Babası çobanlık yapan Şeyda, ailenin 5 kardeşinden biri. Kitap okumayı ve okulda çeşitli spor aktivitelerine katılan Şeyda'nın ilgi duyduğu spor dallarından biri de badminton spor dalı ve bu sporda ilerleyerek başarılı olmayı amaçlıyor.

kirikkaleli-seyda-badmintona-ozel-ilgi-duyuyor.jpg

BÜYÜK BİR ÖZVERİYLE ÇALIŞIYOR

Bunun yanında Şeyda'nın bir diğer hedefi ise Kur'an kursu hocası olmak. Dini eğitim almak ve bu alanda bilgilerini ilerletmek isteyen Şeyda, bu hedefine ulaşmak için derslerine büyük bir özveriyle çalışıyor. Öte yandan Şeyda'nın en büyük arzularından biri de, ailesi ile birlikte kutsal topraklara giderek umre yapma hayalini gerçekleştirmek. Kutsal mekanları ziyaret edip dua etmek isteyen Şeyda, bu dileğini gerçekleştirmek için sabırsızlanıyor. Şeyda Momeni, derslerine olan gayreti, sportif faaliyetlerdeki etkinliği ve hayalleriyle sadece öğretmenlerinin değil, arkadaşlarının da takdirini kazanmış durumda.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.