Kırıkkale Üniversitesi’ne at hediye edildi

Kırıkkale Üniversitesi’ne at hediye edildi
 İnternet Editörü
Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Hasan Engin Tuncer tarafından Kırıkkale Üniversitesi’ne ‘Mentol’ isimli at hediye edildi. Hediye edilen at, Veteriner Fakültesi tarafından sağlık kontrollerinden geçti.

KAPASİTESİ GÜÇLENDİRİLİYOR

Kırıkkale Üniversitesi, 2024-2025 akademik eğitim ve öğretim yılına hazırlıklarını sürdürüyor. Bu kapsamda Yeni akademik yılda öğrencilerimizin teorik ve pratik olarak en iyi şekilde yetişmeleri için gerekli yenileme ve iyileştirme çalışmalarını yapan Üniversite, sektörle yaptığı proje bazlı iş birliği çalışmaları ve kurduğu yakın bağlar ile de bölüm ve programlarının akademik ve teknik kapasitesini güçlendirmeye devam ediyor.

at2.jpg

MENTOL HAKKINDA BİLGİ ALDI

ÜniversiteYE ziyaretlerde bulunan, Türkiye’de at ve atçılık üzerine önemli kararların alındığı çalıştaylarda Üniversite iş birliği içinde olan Türkiye Binicilik Federasyonu’nun Başkanı Hasan Engin Tuncer tarafından Üniversitemize hediye edilen Mentol isimli at, Veteriner Fakültemize teslim edildi. Veteriner Fakültesinde Mentol’ü yakından inceleyen ve havuçla besleyen Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Erat ile Atçılık ve Antrenörlüğü Programı Öğr. Gör. Büşra Kırlangıç’tan Mentol hakkında bilgi aldı.

at3.jpg

ÖĞRENCİLERE SUNULAN İMKÂNLAR ÖNEMLİDİR

Prof. Dr. Serkan Erat, 8 yaşında ve Avrupa asıllı bir ırk olan Mentol’ün cidagosunun 160-170 cm civarında, sağrı ve kas yapısının ise gelişmiş olduğunu belirtti. Bir mesleğin öğrenilmesinde uygulama yapmanın önemli olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, “Üniversitelerde eğitim ve araştırma alanında öğrencilere sunulan imkânlar önemlidir ancak tam anlamıyla bilgi ve beceri kazanmak için uygulama zorunludur.”

YENİ BİR SOLUK GETİRECEK

“Bu çerçevede bütün bölüm ve programlarımıza gerekli desteği sağlamaya çalıştığımız gibi öğrencilerimize mesleki tecrübe kazandıracak adımlara da önem veriyoruz. Bu anlamlı hediye, Atçılık ve Antrenörlüğü Programı ile Veteriner Fakültesi öğrencilerimizin pratik eğitim olanaklarını genişletmemize ve mezun olmadan mesleklerine aşina olmalarına büyük katkı sağlayacaktır. Hasan Engin Tuncer Bey’e bu cömert katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Mentol, hem öğrencilerimize hem de akademik çalışmalarımıza ilgili bölümlerde yeni bir soluk getirecek.” dedi.

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.