Kırıkkale Üniversitesi’nden dijital eğitim

Kırıkkale Üniversitesi’nden dijital eğitim
 Muhabir
Kırıkkale Üniversitesi, Cezayir’den gelen misafirlerini ağırladı. Erasmus projesi kapsamında Cezayir’den gelen misafirlere dijital beceri eğitimleri verildi.

ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Kırıkkale Üniversitesi; Cezayir Mostaganem Üniversitesi tarafından yürütücülüğü gerçekleştirilen, Cezayir’den 6 Üniversite ve Cezayir Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı ile İtalya Siena Yabancılar Üniversitesi, Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Letonya Riga Teknik Üniversitesi ile Üniversitemizin de ortak olduğu “Certification of Linguistics, Entrepreneurial and Digital Skills in the Algerian Higher Education System” (Cezayir Yükseköğretim Sisteminde, Dil, Girişimcilik ve Dijital Becerilerin Sertifikalandırılması) başlıklı Erasmus+ Yükseköğretimde Kapasite Geliştirme Projesi (CBHE) kapsamında çalışmalarına devam ediyor.

universite2.jpg

REFERANS ALINARAK EĞİTİM VERİLDİ

Projenin Cezayir Üniversite temsilcileri, dijital beceri eğitimi almak üzere Üniversitemizi ziyaret etti. Eğitime Mostaganem Üniversitesinden Dr. Mohammed Moussa, Guelma Üniversitesinden Dr. Nabil Berrehouma, Politeknik Mimarlık ve Şehir Planlama Okulundan Dr. Marwa Afaifia ve Blida 2 Ali Lounici Üniversitesinden Dr. Mahfoudh Berrahmani katıldı. 4 gün süren programda Üniversiteye konuk olan akademisyenlere; Eğitim Fakültesi Dekanı ve Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erman Yükseltürk, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Gürsel Emiroğlu, Dış İlişkiler Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Başer ve Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Araştırma Görevlisi Fatih İlhan tarafından Avrupa Birliği Dijital Yeterlilik Çerçevesi referans alınarak eğitim verildi.

universite.jpg

PROJE TAKIMLARIYLA HAZIRLANMASI PLANLANIYOR

Dünyada ve ülkemizde verilen dijital beceri eğitimleri ve sertifikalandırma örneklerinin de incelendiği eğitimde, ele alınan konuların Cezayir Yükseköğretim Sistemi’ne nasıl adapte edilebileceği tartışıldı ve çevrim içi platformun tasarlanmasında dikkat edilmesi gereken esaslar belirlendi. 36 ay sürecek proje kapsamında dijital becerilere yönelik eğitim içerikleri ve ölçme-değerlendirme soruları ile diğer çıktıların 2025 yılı sonuna kadar Üniversitemiz rehberliğinde Cezayir’de bulunan Üniversitelerin proje takımlarıyla hazırlanması planlanıyor. Eğitim programının ilk gününde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan’ı ziyaret eden Cezayirli misafirler; Cezayir Yükseköğretim Sistemi, görev yaptıkları üniversiteler ve çalışmaları hakkında Rektör Yardımcısına bilgi verdi.

ZİYARET ANISINA FOTOĞRAF ÇEKİLDİ

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, Üniversitemizin proje bazlı çalışmalara verdiği önemi vurgulayarak bu eğitim sürecinde de yeni proje fikirleri ile farklı üniversitelerin bir araya geldiği bu ortaklığı kuvvetlendirmek gerektiğini dile getirdi. Cezayirli misafirlerimiz, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Başalan’a Üniversitemizin misafirperverliği için teşekkür etti. Ziyaret, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.