Kırıkkale Üniversitesi Bosna ile protokol imzaladı

Kırıkkale Üniversitesi Bosna ile protokol imzaladı
Kırıkkale Üniversitesi ile Bosna Hersek Tuzla Üniversitesi arasında İkili İş Birliği Protokolü İmza Töreni ve Srebrenitsa Soykırımı Anma Programı Mavi Salon'da yapıldı.

CİDDİ KAZANIMLAR SAĞLAYACAK

Bosna Hersek Tuzla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nermina Hadžigrahić' in teşrifleriyle gerçekleşen programa; Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Sezgin, Vergi Mahkemesi Başkanı Ömer Şahin, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erol Yılmaz, Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, Trakya Üniversitesi Balkan Araştırmaları Enstitüsü Dr. Öğr. Üyesi Enes Turbic, senato üyelerimiz, akademik ve idari personel katıldı.

kirikkale-universitesi-bosna-ile-protokol-imzaladi2.jpg

GÜÇLÜ OLMAMIZ GEREKİYOR

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, "Bosna Ağıdı'nı dinleyince duygulanmamak elde değil. Bu gibi acıların bir daha yaşanmamasını dilerim. Nermina Hocam Srebrenitsa'da yaşanan olayların tekrar yaşanmaması için neler yapmamız gerektiğini bizlerle paylaşacak. Amerikalı Tarihçi Justin McCarthy, 1821-1922 yılları arasında Osmanlı coğrafyasında 5.5 milyon insanın yurdundan edildiğini ve katledildiğini belirtiyor. Bunun sebebi ise Müslüman ve Müslüman Türk olmalarıydı. Bu süreçin tarihçesi 1492-1502 yılları arasında İspanya'da Müslümanlara ve Yahudilere yapılan katliam ve sürgüne kadar götürülebilir” dedi.

kirikkale-universitesi-bosna-ile-protokol-imzaladi4.jpg

TÜRK MİLLETİNE ŞÜKRANLARIMI SUNARIM

Bosna Hersek Tuzla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nermina Hadžigrahić, "Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bosna Hersek Tuzla Üniversitesi ve kendi adıma burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Srebrenitsa Soykırımı'nın konuşulacağı ve iki üniversite arasında iş birliği adımlarının atılacağı bu program dolayısıyla Prof. Dr. Ersan Aslan Hocama özellikle teşekkür ederim. 1992-1995 yılları arasında yaşanan soykırımda yakınlarını kaybetmiş bir insan olarak bu konuyu konuşmak çok zor. O zaman 30 yaşındaydım ve evimden uzaklaşmak mecburiyetinde kaldım. Soykırımı unutmamak ve unutturmamak için buradayız. Bu süreçte ve sonrasında bizlerin yanında olan Türk milletine şükranlarımı sunarım." dedi.

TÜRKLERLE SADECE DOST DEĞİLİZ. BİZ KARDEŞİZ

Bosna Hersek Tuzla Üniversitesi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Nermina Hadžigrahić, “Kırıkkale Üniversitesi ve Tuzla Üniversitesinde benzer bölümler olması iş birliği açısından güzel bir fırsat olabilir. Üniversitemizde Türkoloji Bölümü de var. Bu bölüme destekleri sebebiyle Yunus Emre Enstitüsüne teşekkür ederim. Bugün burada güzel bir iş birliğine adım atacağımıza inanıyorum. Bu iş birliği sözde kalmayacaktır. Tuzla’ya döndüğümde burada konuştuğumuz projeleri öğretim üyelerimizle kapsamlı olarak görüşeceğim. Biz Boşnaklar, Türklerle sadece dost değiliz. Biz kardeşiz. Edirne’den Iğdır’a kadar Türkiye’yi gezdim. Türk insanının misafirperverliğini, samimiyetini ve sıcaklığına yakından şahit oldum. Her zaman bizlerin yanında olduğunuz için teşekkür ederim. Sizleri her zaman bekleriz. Kalbimiz ve üniversitemiz sizlere açıktır.” dedi.

Bu haber toplam 153 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.