Anadolu Mektebi'nde eserler konuşuldu

Anadolu Mektebi'nde eserler konuşuldu
 Muhabir
Anadolu Mektebi Yazar Okumaları projesi kapsamında Tarık Buğra Panelleri 11 okulda 130 öğrenciyi bir araya getirdi. Bu panellerde Tarık Buğra'nın eserlerini okuyan öğrenciler, hazırladıkları metinleri dinleyicilerin beğenisine sundu.

FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR

Proje kapsamında; 11 okulda paneller düzenlendi. 130 öğrenci panellere katıldı.
Öğrenciler, Tarık Buğra'nın eserlerini okudular ve hazırladıkları metinleri sundular.
Panelist ve diğer katılımcı öğrencilere belge verildi. Bu paneller, Öğrencilerin Tarık Buğra'nın eserlerini okumalarını ve anlamalarını sağladı. Farklı bakış açıları kazanmalarına ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmelerine katkıda bulundu. Öğrencilerin bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunmalarına imkan sağladı.

anadolu-mektebinde-eserler-konusuldu2.jpg

ÖNEMLİ YAZARLARDAN BİRİDİR

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları projesi, Türk edebiyatının önemli yazarlarını tanıtmak ve öğrencilerin okuma alışkanlıklarını geliştirmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda daha önce de farklı yazarlar üzerine paneller düzenlenmişti. İl Milli Eğitim Müdürü Rıza Aydın, yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Bu projenin, öğrencilerimizin edebiyatımıza ve yazarlarımıza olan ilgisini artırmaya ve okuma alışkanlıklarını geliştirmeye katkıda bulunacağına inanıyorum. Tarık Buğra, Türk edebiyatının önemli yazarlarından biridir. Eserleri, günümüzde de geçerliliğini korumakta ve bize birçok mesaj vermektedir. Öğrencilerimizin bu panellerde Tarık Buğra'nın eserlerini okumaları ve anlamaları, yazarın düşünce dünyasını kavramaları açısından önemlidir."

Bu haber toplam 16 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.