ABC’den geleneksel LGS başarısı

 İnternet Editörü
Eğitim ve öğretim alanında başarılı çalışmalara imza atan ABC Eğitim Kurumları, her yıl olduğu gibi bu yılda Liselere Giriş Sınavı (LGS)’de önemli bir başarıya imza attı. EMİN ÇETİN

HERKES BÜYÜK EMEKLER VERDİ

Geçtiğimiz günlerde açıklanan Liselere Giriş Sınavı yerleştirme sonuçları kapsamında her yıl olduğu gibi bu yılda önemli bir başarıya imza attı. Elde edilen bu başarıyla ilgili ABC Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Harun Güleç ve okul yönetimi basın mensuplarıyla bir araya geldi. Güleç, “ABC ortaokulu son 7 yıldır sınav ortalamasında Kırıkkale birincisi. Yani bu şu demek arkadaşlar, biz burada seviyesi en düşük öğrenci ile en yüksek öğrencilerin hepsine dokunduk. Özellikle LGS’de çalışan arkadaşlarımız gerçekten çok ciddi emek sarf ettiler. Bütün öğretmenlerimiz, bütün öğrencilerimize kendi öz evlatları gibi davrandı. Kendi çocuğumuz bir sınava nasıl hazırlanırsa biz o gayretle çalıştık” dedi.

abc-jpg3.jpg

NİTELİKLİ OKULLARA YERLEŞTİLER

Güleç, konuşmasına şu ifadelere yer verdi; “Kırıkkale’de sınav sonuçları açıklandı. Bir tane dereceyle olmuyormuş, biz onu gördük. Buradaki öğrencilerden en az 5-6 öğrenci Türkiye birincisi olabilirdi. Derece hakikaten nasip işi, Türkiye’de 352 öğrenci yaptı. Bir tanesi de Kırıkkale’den çıktı ama asıl mevzu şu, asıl yerleşke çok önemli. 2 öğrencinizden 1’ini yerleştirebildiniz mi? Sınav sonucu açıklanır, biz aynı gün açıkladık. İlk gün 5. Sınıf seviye tespit sınavı sonuçları, işte bu bir emeğin sonucu ve sizler çok ciddi manada çalıştınız.”

Bugün de bunun meyvesini aldık. En zayıf öğrencilere dokunduk derken, 38 fen liseli öğrenci var yine bunun 9 tanesi Atatürk Anadolu Lisesi var, 6 tanesi de Şehit Nebi Anadolu Lisesi’ne yerleşmiş.

abc-jpg2.jpg

ZİRVEDE TEK BAŞIMIZA GİDİYORUZ

“Yüzde 80’e yakın nitelikli okullarda yerleşme var. Bu çok güzel bir sonuç. Zirvede tek başımıza gidiyoruz, bundan sonra da devam edeceğiz. Yakın zamanda YGS sınav sonuçları açıklandı. Anadolu lisemiz var, fen lisemiz var. Burada da Türkiye 310.’su olan özel okullardan tek kurum biziz. Türkiye 800 var, Türkiye 1100 var. Genel anlamda sınav sonuçlarını açıkladılar. Tahmin ediyorum 1 ve 2 hafta sonra YKS yerleşkelerimiz çıkacak. Onlar için de basın toplantısı yapacağız. Hepinizin emeklerine sağlık. Evlatlarımıza başarılar diliyorum.

Asıl sınav üniversite sınavıdır. 4 sene sonraki sınavdır. Bu bir lise sınavı. Asıl hayal 4 sene sonraki hayaldir. 9. sınıf var 10. sınıf, 11, 12 var. 4 yılda seçeceğiniz okulu çok dikkatli seçmek zorundasınız” dedi.

Bu haber toplam 262 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.