Zanlı Kırıkkale’de yakalanmıştı! Aile en büyük cezayı istiyor

Zanlı Kırıkkale’de yakalanmıştı! Aile en büyük cezayı istiyor
Ankara’da kaldırımda yürüdükleri sırada otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden iki gencin aileleri, kazaya sebep olan sürücünün alkollü olduğunu ve süratli araç kullandığını iddia ederek, en ağır cezayı almasını istedi.

Davanın avukatı ise yeterli delillerin henüz bir araya getirilmemesine rağmen mahkeme safhasına geçileceğini ve bu durumun zanlıya fayda sağlayabileceğini söyledi.

KIRIKKALE’DE YAKALANMIŞTI

25 Şubat gecesi Etimesgut’ta kaldırımda yürüyen Ekin Sert (32) ile Umut Can’a (24), Mehmet Can D.'nin (25) kullandığı 06 AEG 869 plakalı otomobil çarpmıştı. Ağır yaralanan iki genç olay yerinde hayatını kaybederken, şehir dışına kaçan Mehmet Can D. 2 gün sonra Kırıkkale’de yakalanarak gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklu yargılanması kararlaştırılan Mehmet Can D. cezaevine gönderildi. Otomobildeki diğer şüpheliler B.Ç. (16), B.E. (27) ve B.G. (20) ise serbest bırakıldı. Hayatını kaybeden Matematik Öğretmeni Ekin Sert ile Turizm İşletmeciliği Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Umut Can’ın aileleri ve yakınları, kazanın olduğu yerde bir araya gelerek yaşadıkları acıyı dile getirdi.

zanli-kirikkalede-yakalanmisti-aile-en-buyuk-cezayi-istiyor2.jpg

ÇOK FAZLA KURAL İHLALİ YAPTIĞI İDDİASI

Sürücünün o gece alkolün etkisinde olduğunu, normalin üzerinde bir hızda araç kullandığını ve çok fazla kural ihlali yaptığını iddia eden aileler, sanığın en ağır cezayı almasını istedi. Davanın avukatı Akın Er Tosun ise yeterli delillerin toplanmamasına rağmen iddianamenin hazırlandığını söyledi. Bu şekilde mahkeme aşamasına geçilmenin sanığa fayda sağlayacağını ifade eden Avukat Tosun, iddianamenin ‘olası kast’ üzerinden hazırlanması gerekirken ‘bilinçli taksir’den hazırlandığını belirtti.

zanli-kirikkalede-yakalanmisti-aile-en-buyuk-cezayi-istiyor4.jpg

BU KAZA DEĞİL CİNAYET

Yaşamını yitiren Umut Can’ın babası İbrahim Can, “Ben 24 yaşındaki oğlumu kaybettim. Sarhoş ve ne olduğu belli olmayan bir grubun otomobille çarpması sonucu hem de. Daha 24 yaşındaydı, idealleri vardı. Gelecekle ilgili planları vardı. Adına kaza diyorlar ama bu kaza değil, cinayet. Oğlumu ezip geçtiler. Adaletin de bizleri ezip geçmeyeceğini biliyoruz ve güveniyoruz. Gereken en büyük cezanın verilmesini istiyoruz. Benim oğlum artık gelmeyecek ama bu insanların toplumda olması her zaman potansiyel tehlike arz edecek. Suçu bir sefer işleyip, pişman olan insanlardan değil bunlar. Bu kişilerin alkollü oldukları, çarptıktan sonra olay yerinden kaçtıkları belli. Yaya kusurunun hiç olmadığı, tamamen sürücü hatasının olduğu belli. Sürücünün alkollü olduğu apaçık ortada. Madem suçu yoktu, nenden kaçıp gitti” dedi.

KAZA GÜNÜ YİNE BURADA KARŞILAŞTIK”

Oğlu ile yaşadığı son anları anlatan baba Can, “Oğlum gitara çok meraklıydı ve sürekli arkadaşları ile gitar çalardı. Burası da sık sık kullandıkları bir yerdi. Turizm işletmeciliği okuyordu. Bir dönem ara verdi, sonra devam etmeyi düşünüyordu. İş bulup çalışma ihtiyacı hissetti ve bize söyledi. Kaza günü yine burada karşılaştık. Arkadaşlarının yanına gideceğini söyledi. Harçlık verdim ben de, geç kalmamasını söyledim” diye konuştu. Evladının canayakın bir kişiliği olduğu anlatan baba Can, “Oğlum insanları kırmaktan çok korkardı. Yufka bir yüreği vardı. Bir gün hasta bir hayvan bulmuşlar. Paraları da yokmuş o sıra. Bizim banka kartlarımızı alıp o hayvanı veterinere götürmüşler. İyi bir çocuktu. Karakteri ile çevresindeki insanlara çok faydalı olacaktı fakat böyle cani insanlar oldukça bu iyi insanların mutlu yaşaması çok zor” şeklinde konuştu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Bu haber toplam 348 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.