Narin gözyaşlarıyla toprağa verildi

Narin gözyaşlarıyla toprağa verildi
Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cesedi bulunan Narin Güran için cenaze namazının ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.

KENDİ KÖYÜNDE DEFNEDİLDİ.

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni köye yaklaşık 2 kilometre mesafedeki Eğertutmaz Deresi’nin yanında bulunan 8 yaşındaki Narin'in otopsi işlemleri tamamlandı. Cenaze Adli Tıp Kurumu'ndan çıkarılarak camiye getirildi. Buradaki törende konuşan imam, "Bugün burada musallada yatan bizim vicdanımızdır, insanlığımızdır. Bunun mutlaka hesabı sorulacaktır" dedi. Narin, kendi köyünde defnedildi.

agit.jpg

TAŞLARLA KAPATILMIŞ ŞEKİLDE TESPİT EDİLDİ

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan ve 19 gündür aranan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni dün sabah saatlerinde bulundu. Narin'in cansız bedeni, 8 Eylül sabahı saat 8.45 sıralarında köye yaklaşık 2 kilometre mesafedeki Eğertutmaz Deresi’nin yanında bir çuval içinde ve üzeri taşlarla kapatılmış şekilde tespit edildi. Mahalleye giriş çıkışlar yasaklanırken, Narin’in cansız bedeni, otopsi için Adli Tıp Kurumu’na götürülmüştü. Bugün ise Narin'in otopsi işlemleri tamamlandı. Cenaze Adli Tıp Kurumu'ndan çıkarıldı. Narin'in cenazesi ağabeyi Baran Güran'a teslim edildi. Cenaze Narin'in kendi köyü olan Tavşantepe'de değil, Batıkarakoç'taki bir camiye getirildi.

MUTLAKA HESABI SORULACAKTIR

Batıkarakoç mahalle camiinde cenaze töreni düzenlendi. Törende konuşan imam, "Bugün burada musallada yatan bizim vicdanımızdır, insanlığımızdır. Cenabı Hak bizi vicdan sahibi insanlardan eylesin. Narin'imiz cennettedir. Masum yavrumuzdur. Emin olun cennettedir. Bunun mutlaka hesabı sorulacaktır" dedi.

ADALET ÖNÜNDE HESAP VERECEKLER

Narin, katledildiği köyde defnedildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı paylaşımda 1 kişinin daha gözaltına alındığını açıklamıştı ve yaptığı paylaşımda, “Soruşturmanın bu aşamasında gözaltına alınan kişilerin ifade işlemleri devam etmektedir. Her ayrıntı tek tek titizlikle incelenmekte olup, elde edilen deliller doğrultusunda 1 kişi daha gözaltına alınmış, soruşturmada gözaltındaki kişi sayısı 24'e yükselmiştir. Bu acı olayın aydınlatılması ve gerçeklerin ortaya çıkarılması için tüm ayrıntıların üzerine kararlılıkla gidilmektedir. Narin evladımızın ölümüne sebep olan ya da olanlar, adalet önünde hesap vermekten kaçamayacaktır” ifadelerine yer vermişti.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Bu haber toplam 20 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.