Kredi kartı dolandırıcıları yakalandı

Kredi kartı dolandırıcıları yakalandı
 İnternet Editörü
Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından dijital dolandırıcılara yönelik operasyon ve çalışma gerçekleştirildi ve işlemler başlatıldı.

YASAL İŞLEMLER BAŞLATILDI

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 3-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonların sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı. Siber Suçlarla Mücadele kapsamında icra edilen çalışmalarda; 43 adet kullanıcı/kişi tespiti yapıldı. 20 adet dijital materyal incelendi. 3 adet nitelikli dolandırıcılık olayı, 2 adet banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması olayı, 1 adet bilişim sistemine girme olayı ile ilgili işlem başlatıldı.

dolandirici-jpg2.jpg

ARANAN ŞAHISLAR YAKALANDI

2 adet SİBERAY faaliyeti kapsamında 270 vatandaş bilgilendirildi. 2 şüpheli şahıs hakkında yasal işlem yapıldı. Ayrıca “Bilişim Sistemleri ve Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık” suçundan aranmaları bulunan M.A. ve B.G. ile “Başkasına Ait Banka veya Kredi Kartının İzinsiz Kullanılması Suretiyle Yarar Sağlama” suçundan aranması bulunan M.E.Ö. isimli şahıslar yakalanarak gerekli yasal işlemler yapıldı

Bu haber toplam 40 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.