Kırıkkale’de nitelikli dolandırıcılara operasyon

Kırıkkale’de nitelikli dolandırıcılara operasyon
Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından dijital olaylara yönelik çalışma gerçekleştirildi.

41 ADET KULLANICI TESPİTİ YAPILDI

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 10-16 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirdikleri operasyonların sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Siber Suçlarla Mücadele kapsamında icra edilen çalışmalarda; 41 adet kullanıcı/kişi tespiti yapıldı.

20 adet dijital materyal incelendi. 4 adet nitelikli dolandırıcılık olayı ile ilgili işlem başlatıldı.

2 şüpheli şahıs hakkında gerekli yasal işlemler yapıldı.

polis-jpg2.jpg

ADLİ MERCİLERCE TUTUKLANDI

1 Adet SİBERAY faaliyeti kapsamında 150 vatandaş bilgilendirildi. Ayrıca “Bilişim Sistemleri ve Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık” suçundan aranmaları bulunan G.Ç., U.S., ve E.B. isimli şüpheli şahıslar ile “Nitelikli Dolandırıcılık” suçundan aranması bulunan O.Y. isimli şüpheli şahıs yakalanarak gerekli yasal işlemler yapıldı. “7258 sayılı futbol ve diğer spor müsabakalarında bahis ve şans oyunları düzenlenmesi hakkında kanuna muhalefet” suçundan 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan E.K. isimli şahıs ise sevk edildiği adli mercilerce tutuklandı.

Bu haber toplam 45 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.