Kırıkkale ve Sırbistan’ın kardeş okulları buluştu

Kırıkkale ve Sırbistan’ın kardeş okulları buluştu
Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi tarafından yürütülen Erasmus okul eğitimi akreditasyon projesi kapsamında önemli bir gelişme yaşandı.

ÇEVRE BİZE EMANET, GELECEĞE MİRASTIR

Kırıkkale Atatürk Anadolu Lisesi, kardeş okulları olan Sırbistan-Belgrad-Senta kentinde yer alan Ekonomska Trgovinska Skola okulunu ziyaret ederek eğitim faaliyetlerine katıldı. "Çevre bize emanet, geleceğe mirastır." temasıyla yürütülen bu projede Kırıkkale Atatürk Anadolu Lisesi ve Ekonomska Trgovinska Skola öğrencileri, çevre koruma bilincini artırmak ve sürdürülebilirlik kavramını yaygınlaştırmak için birlikte çalıştılar.

kirikkale-ve-sirbistanin-kardes-okullari-bulustu-1.jpg

BELEDİYE BAŞKANIYLA GÖRÜŞTÜLER

Web-2 araçları kullanarak partner okul öğrencileriyle birlikte sloganlar hazırlayan öğrenciler, çevreye olan duyarlılıklarını ve bu konudaki sorumluluklarını dile getirdiler. Hazırlanan sloganlar, projenin web sitesinde ve sosyal medya hesaplarında paylaşılarak geniş kitlelere ulaştırıldı. Öğrenciler, Senta Belediye binasında belediye başkanı ile Türkiye'de ve Sırbistan'da yapılan proje faaliyetleri ve eğitim sistemi hakkında bir süre sohbet ettiler. Bu görüşmede, iki ülkenin eğitim sistemleri ve çevre koruma politikaları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

ÇEVRE DUYARLILIKLARI ARTIRILACAK

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Rıza Aydın, Erasmus okul eğitimi akreditasyon projesinin önemine değinerek, "Bu proje sayesinde öğrencilerimiz farklı kültürleri tanıma, yabancı dil becerilerini geliştirme ve çevreye olan duyarlılıklarını artırma imkanı buldular. Ayrıca, iki ülkenin eğitim sistemleri hakkında bilgi edinerek ufuklarını genişlettiler" dedi. Erasmus okul eğitimi akreditasyon projesi, Kırıkkale Atatürk Anadolu Lisesi ve Ekonomska Trgovinska Skola öğrencileri için birçok fayda sağladı.

Bu haber toplam 334 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.