Dolandırıcılıkta yeni yöntem 'IBAN' dolandırıcılığı

Dolandırıcılıkta yeni yöntem 'IBAN' dolandırıcılığı
İkinci el satışlarında yaşanan durgunluk dolandırıcıların iştahını kabarttı, birçok satıcı ise IBAN dolandırıcılığının mağduru oldu

İkinci el satışlarında yaşanan durgunluk dolandırıcıların iştahını kabarttı, birçok satıcı ise IBAN dolandırıcılığının mağduru oldu. Avukat Kürşat Hardal, vatandaşlara güvenli ödeme sistemi kullanmayı tavsiye etti.

Son dönemlerde ikinci el araç satışlarında gözlemlenen durgunluk, dolandırıcıların iştahını kabarttı. Vatandaşlar, 'sazan sarmalı' ve 'change' gibi bilinen dolandırıcılık yöntemlerinin yanı sıra, yeni bir hile olan 'IBAN dolandırıcılığı' ile karşı karşıya kaldı.

Dolandırıcıların alıcı kişinin aile üyesiymiş gibi yakınlık kurduğunu belirten Av. Hardal, "IBAN isteme konusunda başka bir kişinin IBAN'ı isteniyor ve para oraya gönderilsin deniliyor. Ancak bu durumdan ne alıcının ne de satıcının haberi var. Ortada üçüncü bir kişi var. Alıcı diyor ki ben para gönderdim satıcı diyor ki hayır göndermedin. Dolandırıcılıklar böyle meydana geliyor. Bu durum nitelikli dolandırıcılığa giriyor" şeklinde konuştu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3. Sayfa