Çoruhözü mü yoksa pislik deresi mi?

 İnternet Editörü
Kırıkkale’nin Bahçelievler Mahallesi’nde yer alan Çoruhözü Deresi, adeta hastalık saçıyor. 1231. Sokak güzergahında yaya geçidinin hemen altında bulunan bu dere güzergahı yıllardır temizliğe adeta hasret kalmış durumda.

BU GÜZERGAH YILLARDIR TEMİZLENMİYOR! PİSLİK, KÖTÜ KOKU VE BÖCEKLER ADETA HASTALIK SAÇIYOR

oruhozu-mu-yoksa-pislik-deresi-mi2.jpg

BU BÖLGE YILLARDIR TEMİZLENMİYOR!

Hava sıcaklıklarının her geçen gün artmasıyla birlikte Bahçelievler Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar Çoruhözü Deresi’nin yaydığı pis kokulardan büyük rahatsızlık duyuyor. Devlet Su İşleri Müdürlüğü tarafından bisiklet yolu güzergahında temizlik çalışmaları yapılsa da, 1231. Sokak güzergahında yer alan, tren hattının hemen yanı başında ve yaya üst geçidinin altında bulunan bu güzergah yıllardır temizlenmeyi bekliyor.

oruhozu-mu-yoksa-pislik-deresi-mi3.jpg

HASTALIĞA DAVETİYE ÇIKARTIYOR

Hayvan ölüsünden, çöp yığınına, sanayi atıklarından birçok pisliğin yer aldığı bu dere güzergahı adeta hastalığa davetiye çıkartıyor. Pislikten geçilmeyen bu derenin içerisinden bölgede yaşayan vatandaşların evlerinde kullanılmak üzere de su boru hatları geçiyor. Çoruh Özü Deresinin geçtiği diğer güzergahlarda temizlik çalışmaları yapılsa da, bu bölgede yaşayan vatandaşlar, yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor.”

oruhozu-mu-yoksa-pislik-deresi-mi4.jpg

DERENİN ÜZERİNDEKİ GEÇİT ALLAH’A EMANET!

Bu güzergahta bulunan üst yaya geçidi her gün yüzlerce, binlerce vatandaş tarafından aktif şekilde kullanılıyor. Derenin üzerine demirden derme çatma yapılan bir yaya köprüsü ise vatandaşları adeta çileden çıkartmış durumda. Sağanak yağış sonrasıyla birlikte dereden taşan seller bu derenin üzerine yapılan yaya geçidine de büyük zarar veriyor. Sel sularının getirdiği pisliklerde bu yaya geçidine takılarak, büyük pisliklerin birikmesine neden oluyor.

oruhozu-mu-yoksa-pislik-deresi-mi5.jpg

DİĞER YERLERDE ÇALIŞMA VAR BURADA YOK!

“Bu güzergahında temizlik çalışması içerisine alınmasını isteyen vatandaşlar, “Yıllardır burası temizlenmiyor. Her önüne gelen buraya bir pislik atıyor. Yaz sıcaklarında kötü kokudan evimizin balkonunda oturamaz olduk. Böcekten, pis kokudan, sinek ve böceklerden geçilmiyor. Sanayinin pisliği de buraya akıyor. Lütfen diğer güzergahlara yapılan temizlik çalışmaları buraya da yapılsın. Burası yıllardır temizlik bekliyor. Bizler üvey evlat mıyız? Yetkililer bizim sesimizi duysun, lütfen buranın çözümüne baksın” şeklinde isyan ettiler.

Bu haber toplam 142 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.