Bu silah Kırıkkale'de üretildi

Bu silah Kırıkkale'de üretildi
 Muhabir
Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik yaptığı çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken Makine ve Kimya Endüstri A.Ş. Kırıkkale Silah Fabrikası Müdürlüğü’nde yarı otomatik keskin nişancı tüfeği KNT-76’yı üretti.

Etkili menzili ise bin 200 metre olan bu silah, Mehmetçik ve polislerin gücüne güç katıyor.

DOSTA GÜVEN, DÜŞMANA KORKU

Savunma sanayinin merkezi olan Kırıkkale, MKE ve diğer yatırımlarıyla önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Yıllardır Türk Silahlı Kuvvetleri’ne büyük destek sağlayan MKE A.Ş. son olarak geliştirdiği KNT-76 ile dikkatleri üzerine çekiyor. Kırıkkale Silah Fabrikası Müdürlüğü’nde üretilen yarı otomatik keskin nişancı tüfeği KNT-76, heybetiyle dosta güven, düşmana ise korku veriyor.

knt-76j-dosta-guven-dusmana-korku-veriyor-2.jpg

ALEV GİZLEYEN MODERNİZE EDİLDİ

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE), Mehmetçik'in gücüne güç katan ve yerli ve milli savunma sanayiinin gururu birçok keskin nişancı tüfeği üretiyor. Tamamı Türk mühendislerince tasarlanan ve Türk işçileri tarafından üretilen milli keskin nişancı tüfeği, kartal bakışlıların, keskin pençesi oluyor. Hızı, menzili ve gösterişiyle dikkatleri üzerine çeken KNT-76, Jandarma Genel Komutanlığı'nın talepleri doğrultusunda yenilendi. KNT-76J olarak Mehmetçik ile buluşan bu silahta dipçik, tetik mekanizması, el kundağı, çatal ayak, namlu ve alev gizleyen modernize edildi.

knt-76j-dosta-guven-dusmana-korku-veriyor-4.jpg

İKİ FARKLI MÜHİMMAT İÇİN TEK SİLAH

5 kilogram ağırlığındaki KNT-76J'nin etkili menzili bin 200 metreye ulaşıyor. Üretimine başlanan KNT-76J'lerin yakın zamanda Jandarma'ya teslim edilmesi bekleniyor. Milli keskin nişancı tüfeği ailesinin bir diğer üyesi KN-12 değişken kalibreli uzman keskin nişancı tüfeği. Bu tüfeğin özelliği ise değişken namlusu ile birlikte aynı tüfekten hem 8,59 hem de 7,62 kalibrede atış yapılabilmesi. 7,2 kilogram ağırlığa sahip KN-12 envantere Ocak ayında girdi. İstihbari nokta operasyonları da dahil pek çok kritik görevde kullanıldı.

Bu haber toplam 311 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.