Bugün - 23 Ağustos 2019 CumaKünyemizSayfalarReklamlarHakkımızda
images/habersistemi_06.pngimages/habersistemi_07.png
 
Kırıkkale   30°°C
 
Şehit Baran dualarla anıldıSiirt’in Eruh ilçesinde terör örgütü PKK&r..
KURBAN ETİ 24 SAAT BEKLETİLMELİ

Diyetisyen Ecem Arslan uyardı

 Kırıkkale Özel Yaşam Hastanesi Diyetisyeni Ecem Arslan, Kurban Bayramı’nda et tüketimi konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Sağlık Haberi - 09 Ağustos 2019 Cuma

(11:29)

Diyetisyen Ecem Arslan uyardı

 Kırıkkale Özel Yaşam Hastanesi Diyetisyeni Ecem Arslan, Kurban Bayramı’nda et tüketimi konusunda önemli uyarılarda bulundu.

 

 

KURBAN İÇİN UYARILAR

Kurban Bayramı dolayısıyla et tüketiminin artacak olması üzerine açıklamalar yapan ve uyarılarda bulunan Yaşam Hastanesi Diyetisyeni Ecem Arslan, et tüketiminin miktarı, nasıl tüketilmesi gerektiği ve saklama koşulları hakkında bilgiler verdi. Etin mutlaka bir gün bekletilmesi gerektiğini belirten Ecem Arslan, birden aşırı miktarda tüketilmemesi gerektiğini ve genellikle de çok pişirmeden yenmesinin yararlı olacağını söyledi.

 

24 SAAT BEKLETİLMELİ

Kurban Bayramı’nda et tüketimi konusundaki en büyük yapılan yanlış bayram günü kesilen hayvan eti, bekletilmeksizin birkaç saat içinde pişirilerek tüketilir. Ancak yeni kesilmiş hayvanların etlerindeki sertlik hem pişirmede hem de sindirimde zorluk yaratır. Midede şişkinlik, hazımsızlık gibi sıkıntılara neden olur. Özellikle mide rahatsızlıkları çeken bireyler, eti 24 saat bekletmeden tüketmemelidir.

 

YAĞLAR İÇİN UYARI

Etleri pişirme yöntemi olarak haşlama, fırınlama ve ızgara gibi yöntemler tercih edilmeli, kızartmalardan ve kavurma yönteminden kaçınılmalıdır. Kurban bayramının geleneksel yemeği haline gelen kavurmanın içine tereyağı veya kuyruk/iç yağı eklemeden, kendi suyunda, kısık ateşte pişirme yapılmalıdır. Kavurma ve kırmızı et öğle öğününde yanında bol C vitamini içeren yeşilliklerle birlikte tüketilmeli, akşam öğününde ise sebze, kurubaklagil gibi posa içeriği yüksek yemekler tercih edilmelidir et kullanılarak yapılan sebze ya da kurubaklagil yemeklerine yağ ilave edilmemelidir. Özellikle katı yağlar, et yemeklerinde kullanılmamalıdır, etin kendi yağı ile pişmesi sağlanmalıdır. Bol su içilmeli. Ayrıca, kurban eti yoğurt, ayran ve cacık gibi kalsiyum kaynaklı, demir emilimini azaltan besinlerle tüketilmemelidir” dedi.


Kaynak / Editör: Haber Merkezi - admin Okunma 159

Bu habere hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yazın !


SağlıkHaberleri

300 milyon astımlı hasta var, sayı giderek artıyor
Bulaşıcı hastalıklar biriminin bayram mesaisi
Vali Sezer sağlık hizmetlerini yerinde inceledi
Bİ’ LİRAN VAR MI?
Çocuklarınıza el yıkama alışkanlığı kazandırın
112 ekipleri canla başla çalışıyor
Her yıl 2 milyon kişiyi tüberkülozdan ölüyor
Sağlık çalışanına şiddet topluma karşı yapılmıştır

Diğer Haberler

Yüzde 2.6’lık kesim farklı illere göç etti
Sel Sulakyurt’ta Can Alıyordu
Keskin’de Göçer’e yoğun ilgi
Afrin İçin Fetih Duası Okudular
Allah bu millete bir daha ihanetler yaşatmasın
Engel tanımam aşarım, sporumu yaparım
Başkan Saygılı’dan Gazetecilere Jest
Keskin’e yeni hastane
E-Gazete (Yenigün)
Yazarlar

Mehmet Erkoç

Mehmet_Erkoç KIRIKKALE KİTAP FUARINI SEVDİ

10.04.2019 10:02:27

Yıllardır Kırıkkale’de sürekli okuma alışkanlığım..


Aynı enerjiyle hizmete devamAk Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can eski Devlet hastanesinin yerine..
En Çok Okunanlar
Emeklilerde ev sahibi olma mutluluğu TOKİ tarafından yaptırılan 929 konut Kırıkkale’de sahiplerini buldu ..     Kırıkkaleli genç yazar, Gökhan Çayırlı e.. FETÖ davasında 6 beraat, 2 tahliye Kırıkkale'de aralarında iş insanlarının bulunduğu FETÖ davasında 6 san.. Kulislerde Karadurmuş yankıları Erken seçim olasılığının dilden dile dolaştığı şu günlerde, her..
Namaz Vakitleri
Şehir
(kirikkale)
İmsakGüneşÖğleİkindiAkşamYatsı
04:2605:5812:5416:3819:4021:05

Hava Durumu
Şehir
(kirikkale)
Bugün
14°°C - 30°°C
Pazar
16°°C - 30°°C
Salı
18°°C - 29°°C
Perşembe
18°°C - 30°°C

Arşiv Getir

Facebook


Künyemiz Sayfalar Reklamlar Hakkımızda Facebook FriendFeed Twitter MySpace 0,17Yazılım - Web Aksiyon